Haberler

BMW’de yenilikler var




BMW, model gamında bu yazdan itibaren bazı yenilikler sunacağını duyurdu.

İlk yeniliklerden birı 4 ailesine 440i’nin katılması. Bu modeldeki 3.0L’lik motor, tıpkı 340i’de olacağı gibi 326 beygir güç ve 450 nm tork üreten sıralı 6 silindirli bir canavar. Bu canavarın gücü tekerleklere 6 ileri manuel şanzımanla veya opsiyonel olarak alınabilen 8 ileri otomatik şanzımanla aktarılıyor. Opsiyonel olan bir diğer sistemse BMW’nin dört çeker sistemi xDrive. 4.40i’nin 0-100 km/saat hızlanması ise 4.30i’den 0.2 saniye daha iyi ve 5.0 saniye.

Bavyeralı üretici, aynı zamanda 325d Sedan ve Touring modelini de tanıttı. Modellerdeki yeni motor, 224 beygir güce sahip ve sedan versiyona 6.1 saniye, touring versiyona ise 6.3 saniye 0-100 km/saat hızlanma değeri sağlıyor.
3 ve 4 ailelerinin en önemli modeli olan M4 GTS de yeniliklerden nasibini aldı ve karbon bileşimi jantlara kavuştu. Yarış pistleri için tasarlanan ve yol kullanımı için henüz uygun görülmeyen bu yenilik, BMW’nin iddiasına göre ‘dünyanın ilk seri üretim karbon fiber takviyeli polimer-alüminyum jantı’ ünvanını elde etmiş durumda. Bu jantlar, M4 GTS’nin alüminyum alaşımlı jantlarından yaklaşık 7 kg daha hafif.

Yeniliklerden nasibini alan bir diğer modelse 7 Serisi. Önümüzdeki Mart’ta satışa sunulacak olan yeni 740Li, xDrive sistemine ve 326 beygirlik 3.0L turboşarjlı benzinli motora sahip. Modelin 0-100 km/saat hızlanması 5.2 saniyeyken ortalama yakıt tüketimi ise 7.3 lt/100 km.

BMW’nin amiral gemisindeki bir diğer yenilikse Uzaktan Kumandalı Park Sistemi. 2016 Mart’tan itibaren tüm 7 Serisi modellerinde opsiyon olarak alınabilecek sistem, BMW akıllı anahtarla yönetiliyor ve direksiyon başında kimse olmasa dahi otomobili kendi başına park edebiliyor.

BMW cephesinden gelen son yeniliklerse şunlar: yeni xDrive sisteminin 2 Serisi GranTourer’da sunulması ve X3’le X4’te opsiyonel olarak alınabilmesi, 2 Serisi Cabrio, 4 Serisi Cabrio ve M4 Cabrio’da Açık Hava paketinin sunulması ve geri görüş kamerasının X6’da artık standart olması.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu