Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Trafikte Gülümseten Anlar




Elbette trafikte hoşlanmadığımız unsurlar daha fazla ancak biliyorum ki hepimizi mutlu eden şeyler de yok değil. İşte karşınızda trafikte yüzünüze tebessüm getiren o anlardan bazıları.

Sizi en çok mutlu eden şey nedir ?

Kırmızı Işığa Yaklaştığında Yeşil Olması

234

Hiç beklemezsiniz o anı. Kırmızı ışığı görürsünüz, yavaş yavaş yaklaşırken bir anda yeşile döner. Hiç durmadan yolunuza devam edersiniz. ( bkz: 5.5 ortalama nasıl yapılır )

Arabada Su Bulmak

hj7hy78gİşten, okuldan dönüyorsunuz. Trafik bitmek bilmiyor. Geçen uzun dakikaların ardından diliniz damağınız kurudu. Şansa ortalıkta hiç su satıcısıda yok. Sağa sola bakıyorsunuz ve bir şişe su size bakıyor. Kana kana içme vakti.

Radyoda Aklından Geçen Parçanın Çalması

radio

Kendi kendinize, ” Buralara yaz günü kar yağıyor canım ” diye mırıldanıyorsunuz. Aklınızdan çıkmıyor bir türlü. Radyoyu bir açıyorsunuz ki tam o şarkı !

Çevirmede Durdurulmamak

ezgif.com-optimize(2)

Polis çevirmeleri kimileri için gerginlik sebebi olabilir. Bütün evraklarınız tam olsa da insan çevrilmek istemiyor. Polislerin her arabaya bakıp size geç demesi de baya güzeldir.

Yol Verilmesi

g4tbh34t34

Kavşağa geldiniz. Tam trafik saati. Kimse birbirine yol vermiyor. Tam karşıya geçiçekken bir ticari size yol veriyor. İnsan şaşırıyor ama hoşuna da gitmiyor değil.

Yol Verdiğin Yayanın Teşekkür Etmesi

6575j7

Yayalar trafiğin değişmez unsurları. Tabiki biz sürücüler olarak onlara yol vermemiz gerekli. Ancak bunu yaptıktan sonra karşıdan bir teşekkür gelince, insan iyi ki vermişim diyor.

Arabada Para Bulmak

sfdfs

Hiç aklında yokken torpitoadan falan bir 20 lira çıkınca nasıl mutlu olunur.

Sileceklerin Yağ gibi Kayması

234234234

Silecek camda tam kaymayınca pis bir ses çıkar. Kimi zaman sileceğin eskiliğinden kimi zaman ise kirden, pislikten.. Ama şu bir gerçekki yağ gibi kayan silecekler insana büyük bir haz veriyor.

Otopark Ücretini Doldurmamak

56456jrt

0-3 saat ücretsiz tabelasını görürsün. Sinemaya girer çıkar bir de üzerine kahve içtikten sonra arabanın yolunu  tutarsın. 2-3 dk ile otoparka ücret ödememek mutlu ediyor adamı.

Yıkadığın Arabanın Kirlenmediğni Görmek       

ezgif.com-resize

O kadar emek verip yıkamışsınız veya yıkatmışsınız. Araba yakıyor, yeni gibi. Akşam gezmeden eve geliyor ve yatıyorsunuz. Sabah kalktığınızda ne bir kuş nede başka bir kir arabanıza uğramamış.

 

İlgili Makaleler

18 Yorum

  1. Trafik beklediğim saatte trafik olmaması her halde en sevdiğim olay 🙂

    1. öyle olunca ben gideceğim yere kadar kıllanıyorum kesin saçma bir yerde trafik olacak diye.

    2. aga bildiğin , “bugün birşey var ve ben bilmiyorum noluyo lan moduna geçiyorum.”
      Hatta bazı günler bugün pazarmıydı ya yanlışmı kalktım ben bile oluyorum 😀

  2. Dolmuş bindim, şoför iri yarı kel bir abiydi. Önce candan bir tavırla geç kanka geç yaptı binerken. Sonra sürüşünü takip ettikçe birşeylerin ters gittiğini anlamıştım. Trafik içinde iyi ne varsa yapıyordu. Kurallara uyuyor, zamanına uyuyor, yayalara yol veriyor, kornaya basmıyordu. Sanki oraya ait değilmiş gibiydi. Ve ilk kez bir dolmuştan yüzüm gülerek mutlu inmiştim. Okumazsın burayı belki ama selam olsun sana koca yürekli kel adam. 😀 😀

    1. Böyle insanların Türkiye’de de olduğunu bilmek o kadar güzel ki. Çoğu taksici, dolmuşçu hatta otobüs şoförleri hapishane kaçkını olduğu için ben de okuyunca çok şaşırdım. Halen o Ankara’da olan otobüs ‘kazası’ aklıma geliyor. Bildiğin orada katliam gerçekleşti.

  3. @barış ‘ı onediodan filan mı transfer ettik 😀

    (Çok beğeniyorum buarada bu tarz eğlenceli başlıkları)

  4. Yorgunlukla eve gelip park yeri arayacağını düşünürken hemen önünde birinin park yerinden çıkması. Paha biçilemez…

  5. En güzeli şu kırmızı ışıklara yaklaşırken ayağımı gazdan çekip yavaş yavaş frenlerken o sırada yeşil yanması. Ha bir de o kadar gaza basıp kırmızıya ya da trafiğe takılan insanları görünce zevk alıyorum çünkü salaklar ???. Ambulans değilsin, itfaiye değilsin polis hiç değilsin. Neyine o kadar basmak. Ha gerçekten arabada biri fenalaşmıştır o da gitmeye çalışıyordur. Öyle olan biri de pencereyi açar ve bağırır yani hasta var yolu açın diye. Ama diğer türlü olanları aklım almıyor ???. Onun dışında kendini kirli hissedersin ve bir anda ıslak mendil çıkar ya. O da çok mutlu ediyor insanı ?

  6. kullandığım aracın aynı kasa modeli ve rengini görünce selektör yaparım geri bildirim aldığımda ise mutlu olurum ( bir keresinde alfa 146 kullandığım zamanlardı ve kendi arcımdan görme yüzdem çok azdı bir petrole girdim ama araba tıka basa doluydu durmam mümkün değildi, petrolde duran 146yı görünce korna çaldım 1-2 selam verir gibi o da sanki ilk kez 146 görmüş gibi arkamdan bağırdı, maksimum kart reklamlarındakiler gibi havada x oldu çok mutlu olmuştum .)

    karşıdan gelen araç radar babında selektör yaptıktan sonra yavaşlayıp 3-5 dk içerisinde de hakikaten radarı görünce gülümserim (vay be doğruymuş der gibi)

    1. Kullandığım aracını aynısını görünce bende bazen yapıyorum. Sonra o da selam veriyor korna ile. İnsanın bir hoşuna gidiyor 🙂

    2. Bak bu güzeldi işte. İnsan kendi arabası olunca çok mutlu oluyor. Hatta bizim bayiye sattığımız arabayı bir başkası almış ve o arabayı aynı haliyle görmek çok mutlu etti beni ve ailemi. Umarım bir daha görürüm onu da artık bir tanışırım 😀 Sattığımız araba citroen ds5 idi. 2012 yılında Türkiye’de 5 kişi almıştı. Biz de 6. Kişi olmuştuk. Herkes bakıyordu arabaya :3. Böyle ilgi çekici arabaya ilk defa sahip olmuştuk. İnşallah herkese nasip olur böyle bir anı yaşamak ^_^

  7. Yeşil ışık ve arabada su bulmak oldu ama diğerlerini ben yaşamadım. Özellikle trafikte su bulunca hazine bulmuş gibi oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu