Haberler

Porsche 911 R Cenevre’de tanıtılacak




Porshce 911’in Ürün Direktörü August Achleitner, merakla beklenen 911 R’ın ilk detaylarını duyurdu.

Model hakkında net açıklama yapan Achleitner “Onu gelin ve Cenevre’de görün.” sözleriyle modele dair yapılan yeniliklerin hayli büyük olduğunun mesajını vermiş oldu.

Ayrıca Achleitner, modelin üretim gamının sınırlı olacağını da kabul etti. Ancak modelden sadece 600 tane üretileceği söylentilerini duyan Achleitner, bunun bir yalandan ibaret olduğunu açıkladı.

Her ne kadar ağzını sıkı tutsa da alınan duyumlara göre Porsche 911 GT3’ün performansa ve üstün yol tutuşuna dayalı olacağı aşikar. Bunları sağlamak içinse modelin hafifletildiği aktarıldı.

Porsche, 911 R’da 3,8 litrelik, GT3’te ise 4 litrelik bir motor kullanacağını açıkladı. Kullanılan motor ne olursa olsun bu modellerin 6 ileri manuel şanzımanlarından taviz verilmeyeceğini de kesin bir dille açıklamış oldu.

Modellerin fiyatlarının da Cenevre’de açıklanması planlanıyor. Ancak eklenen detaylara bakılarak 911 R’ın fiyatının 160,000 € civarında olması bekleniyor. GT3 ise ondan 30,000 € daha pahalı olacak.

Abdullah YEŞİL

18 yaşındayım. Çanakkaleliyim, Tekirdağ'da yaşıyorum. Beykent Üniversitesi'nde İlk ve Acil Yardım bölümü öğrencisiyim. Bu aralar OTOPARK'a nihayet benim de katkım olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. sadece 600 tane üretilmemesi gerçekten benim de yüreğime su serpti. bu gece huzur içinde uyuyabilirim artık.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu