Haberler

Cadillac’ta değişim rüzgarları esiyor




Geçen sene Cadillac, CT6 modelini tanıttığında modelin en güçlü motor seçeneği 3 litrelik V6 Biturbo motoruydu. Bu motor 404 HP güce ve 542 Nm tork değerlerine sahip.

Ancak bu, Cadillac Başkanı Johan De Nysschen yeni V8 motor planlarıyla değişmek üzere. 4.2 litrelik V8 çift turbo beslemeli tamamen yenilenen bir motor üretilmesi planlanmakta. Fakat güç verileri hakkında kesin bir bilgi daha yok.

Yeni V8 motoru ile güçlendirilen CT6 modeli önceki STS-V modeli kadar güçlü olmasına rağmen V serisi (yüksek performans serisi) olarak markalandırılmaktan kaçınılıyor.

Motorun ne zaman tanıtılacağına dair kesin bir bilgi yok fakat şirketin amiral gemisiyle beraber yıl sonuna kadar piyasaya sürülmesi bekleniyor. Modelin, dingil mesafesi uzatılmış Audi A8, Mercedes S Class ve BMW 7 serisi ile aynı seviyeye ulaşması hedefleniyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Cadillac adına, tarihine, köklerine bağlı ender Amerikan markalarından biridir. Cadillac’ı yeniden ülkemiz yollarında resmi olarak görme şansımız olur. Her ne kadar ülkemize resmi olarak gelmesede parası olanlar galeriden Cadillac alabilirler. Paramız olsada alsak..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu