Haberler

Yeni Mercedes E Sınıfı Liftback görselleri




Yeni tanıtılan 2016 Mercedes E sınıfı, BMW 5 Serisi GT modeli ile rekabet edebilmek için sanal olarak liftback versiyonuna çevrildi.

Geçtiğimiz günlerde Mercedes, Audi A6 Allroad Quattro modeli ile yarışacak olan “All Terrain” versiyonunu duyurarak, E sınıfı ürün gamında genişleme planlarını açıkladı. Mercedes’in niş pazarlara ulaşmadaki istekliliğini düşünürsek, BMW 5 Serisi GT modeline bir alternatif sunması oldukça olası gözüküyor. Theophilus Chin, daha kullanışlı bir liftback gövde tasarımı ve geniş bir bagaj hacmi için daha şişkin bir arka dizayn hayal ederek Mercedes E Sınıfı GT görseli hazırladı.

BMW markası, arka tarafı oldukça hantal olan 5 Serisi GT modeli için ağır eleştiriler almıştı. Fakat 5 Serisi Gt modelinin yeni versiyonunun olacağı bilgisi, satışların hiç de kötü olmadığını gösteriyor. Bu model Avrupa’da çok popüler olmasa da, Çin’den gelen talep, BMW markasının yeni model için yeşil ışık yakmasını sağladı. Yayınlanan casus fotoğraflardan yeni modelin eskisine göre daha iyi görüneceği anlaşılıyor.

Yeni E Sınıfı liftback görseline baktığımızda, arka tarafın 5 Serisi GT modeli gibi cüsseli olmaması daha şık bir dizayn üstüne yoğunlaşıldığını anlatıyor. Bu da bagaj hacminde normal bir 2016 E Serisi sedan modeline göre fark edilir bir artış olmayacağını işaret ediyor. Fakat araç bir liftback olacağı için, bagajın açılışından dolayı daha uzun yükler rahatça araca yüklenebilecek.

Böyle bir model için bir niş pazarın olduğu düşünüldüğünde, belki de Mercedes bu aracın üretimine başlamalı.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Mercedes artık herşeye cevap vermeye çalışan veletler gibi geliyor gözüme

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu