FeaturedHaberler

Hindistan’da geçtiğimiz ay hiç yeni otomobil satılmadı!

Durumlar Avrupa'dan daha kötü.




Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, otomotiv sektöründe de etkisini göstermeye başladı. Avrupa’daki otomobil satışları son dönemin en kötü tablosunu çizerken, Hindistan’da ise 1 tane bile yeni araç satılmadı!

Hindistan’da otomobil satışları durma noktasına geldi!

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Hindistan, şu sıralarda koronavirüs ile etkin mücadeleye devam ediyor. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ülkede diğer ticaret kuruluşlarında olduğu gibi otomobil bayileri de faaliyetlerini bir süreliğine durdurdu. Durum böyle olunca da 120 milyar dolarlık büyük bir pazar hacmi bulunan sektör adeta durma noktasına geldi.

hindistan otomobil satışları

Business Today’in haberine göre, geride bıraktığımız Nisan ayı içerisinde Hindistan’da hiç yeni araç satışı gerçekleşmedi.  Sokağa çıkma yasağından dolayı gerçekleşen bu durum, Asya ülkesinin tarihinde bir ilk anlamına da geliyor. 24 Mart tarihinden itibaren karantinada olan ülkedeki fabrikaların acil ihtiyaçlar dışında kapalı olması, ülkenin otomobil ihracatını da olumsuz yönde etkiliyor. Nisan ayında Mahindra toplam 733 araç ihraç ederken, Maruti Suzuki ise 632 adetlik ihracat gerçekleştirdi.

Hindistan’ın dışında Avrupa pazarında ise durum biraz daha karmaşık görünüyor. Salgının Avrupa’daki merkezi olan İtalya’da Nisan ayında yapılan sıfır otomobil satışları, 2019’un aynı dönemine göre yüzde 98 oranında gerileme kaydetti.  AB ülkeleri ortalamasında ise satış kaybı yüzde 25 civarında seyrediyor.

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt’a göre, küresel pazardaki daralma yılın geri kalan döneminde etkisini sürdürecek. Normal dönemde bir günde gerçekleşen satışın şu sıralarda bir ay içerisinde yapılabildiğini belirten Bozkurt, sınırlı üretimden ötürü önümüzdeki 6 ay sıfır araç bulmanın zor olabileceğini ifade etti.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu