Haberler

Volvo V40 2016’da tazelenecek




Volvo, V40 modelini birkaç sene önce tanıttığında Ford Focus platformundaki bir aracın ne kadar kaliteli hissettirebileceğini gösterdi. İsveçli üretici daha verimli ve ekonomik Drive-E motorlarını tanıtmış olsa da pazar çok rekabetçi ve acımasız olduğundan yeni modelin ortaya çıkma vakti geldi.

İsveçli firma V40’ın 2016 yılında yenileneceğini ve Belçika’da Ghent fabrikasında üretileceğini onayladı. Hazırlıkları devam eden XC40 crossover gibi V40’ın da Volvo’nun yeni CMA platformu kullanılarak geliştirileceği tahmin ediliyor. Volvo V40 2013 yılında üretilen bir model olduğu için, teknolojik yeniliklere çok çabuk adapte olabileceği düşünülüyor.

RM Dizayn’ın yaptığı çizimlere baktığımızda 2016 model V40’ın nasıl görüneceği hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Aracın tipik Volvo kalitesinden taviz vermeyeceğini söyleyebiliriz. C segmenti aracın genel görünümünde çok fazla değişiklik yok, ancak araç üzerindeki yeniliklerin ön ve arka tarafta yapılan kozmetik değişikliklerden ibaret olduğu görülüyor. Daha önce XC90 ve S90’da karşımıza çıkan ve Thor’un çekici olarak adlandırılan ön farlar da tasarımcıların gelecek nesil Volvo modellerinde görmeyi bekledikleri bir unsur olarak V40 çizimindeki yerini almış. Aracın dikey çıtalı ızgara ve yeni Volvo logosuyla karşımıza çıkması bekleniyor.

Volvo’nun bu makyajla birlikte, yenilenen BMW 1 serisi ve Mercedes A serisiyle yeniden rekabet edebilir hale geleceğini söyleyebiliriz.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Şuanki V40 ın tasarımı kusursuz olduğu için midir bilmem buna ısınamadım. Fazla agresif. Volvo gibi değil. Çok seat olmuş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu