Haberler

Tofaş CNN International’da




Tofaş, Ana Gıda ve Olivos Ottoman şirketlerinin de tanıtıldığı “İpek Yolu: Geçmiş, Bugün, Gelecek” programı, 30 Ocak Cumartesi günü saat 14.30’da CNN International’da yayınlanacak.

CNN International’ın İpek Yolu: Geçmiş, Bugün, Gelecek programı Türk ürünlerine olan küresel talebi karşılamak üzere oluşturulan modern İpek Yolu’nun üç farklı hikayesini anlatmak için Ayvalık’ın zeytinliklerinden İstanbul’un sokaklarına ve Bursa’nın otomobil fabrikalarına keyifli bir tur yaptı.

Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı: ”ABD’ye otomobil ihraç etmek artık hayal değil.”

“İpek Yolu: Geçmiş, Bugün, Gelecek” daha sonra otomobil üretimi sektörünü incelemek için Türkiye’nin otomobil üretimi başkenti Bursa’ya geçti. Tofaş tesislerinin fabrika katında çekim yapan CNN, Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu ile de konuştu. Eroldu, “Firmamızla çok gurur duyuyoruz. Çünkü bir otomobil ülkesi olan ABD’ye otomobil ihraç etmek 20 yıl önce bizim için bir hayaldi. Ancak şu anda ABD pazarında da belli bir seviyeye ulaştığımızı görüyoruz” dedi.

Otomobil üretimini yerinde inceleyen CNN, birbirlerini “Kolay gelsin” cümleleriyle yüreklendiren ekipleri ve son teknoloji robotları, otomatik güdümlü araçları izledi. Geniş otomobil üretimi kapsamını ise Tofaş’ın Endüstriyel İşler Yöneticisi Akın Aydemir’den dinledi: “Her 55 saniyede bir otomobil üretiyoruz, bir dakika bile sürmüyor. Bu da günde 1200 otomobil anlamına geliyor.”

Programın Türkiye bölümü 30 Ocak Cumartesi, 31 Ocak Pazar ve 1 Şubat Pazartesi günü yayınlanacak:

30 Ocak Cumartesi, 14.30

31 Ocak Pazar, 07:30

1 Şubat Pazartesi, 06:00

CNN International Hakkında

CNN’in haber ve bilgi servisleri, tüm büyük televizyon, dijital ve mobil platformlarda yedi dilde yayınlanarak tüm dünyada 400 milyon eve ulaşmaktadır. CNN International; Avrupa, Orta Doğu ve Afrika, Asya Pasifik bölgesiyle Latin Amerika’dan sonra CNNgo’nun kurulmasıyla ABD’deki varlığını genişleterek, büyük medya anketlerine göre bir numaralı uluslararası TV haber kanalı unvanına sahiptir. CNN Digital online haberler, mobil haberler ve sosyal medyanın lider ağlarından biridir. CNN, yıllar boyunca gazetecilik alanında tüm dünyada birçok prestijli ödül kazanmıştır. CNN Newsource ile tüm dünyada 42 editörlük ofisi ve 1100’den fazla bağlı kuruluşu bulunmaktadır. CNN International, bir Time Warner firması olan Turner’ın bir parçasıdır.

Gökmen Çolak

1 Ağustos 1995 Kartal doğumluyum. Namık Kemal Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde okumaktayım. Arabalarla olan bağım küçük yaşlardan beri boş vakitlerimi Kartal Oto Sanayideki dükkanımızda geçirmeme dayanır. Bu nedenle çok küçük yaşlardan beri direksiyon başındayım. Ayrıca koyu bir motosiklet tutkunuyum. Araç olarak Honda S2000'in hayranlarındanımdır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu