FeaturedHaberler

Clarkson için bir kavga iddiası daha




Dünyanın dört bir yanındaki Top Gear izleyicileri, Mart 2015’te, Jeremy Clarkson’ın yapımcı Oisin Tymon’a saldırdıktan sonra en popüler televizyon serilerinden biri olan otomobil şov programını bırakmak zorunda kaldığını öğrendiklerinde şaşkına dönmüştü. BBC yönetimi bu olaydan sonra programa Clarkson ile devam etmeme kararı aldı ve yakın zamanda da programın diğer iki sunucusu Richard Hammond ve James May de BBC’den ayrılma kararı aldılar.

Bu olaylar yaşanırken izleyiciler change.org üzerinden programın aynı kadro ile devam etmesini istediklerini belirten bir kampanya başlattılar ve bu kampanya 1 milyonun üzerinde kişi tarafından imzalandı. Ancak buna rağmen BBC kararından dönmedi ve yeni yüzlerle birlikte Top Gear ismini kullanmaya devam ederek programa devam edeceklerini açıkladılar.

2015’in Mayıs ayında Jeremy, James, Richard ve yapımcı Andy Wilman, W.Chump&Sons adında bir yapım şirketi kurdular ve Top Gear’ın farklı bir isimle de olsa kaldığı yerden devam edeceğinin mesajını verdiler. Grup, hemen akabinde Amazon ile 36 bölümden oluşacak 3 sezonluk, isimsiz bir televizyon serisi yapmayı kabul ederek anlaşma sağladı ve izleyicilerini sevindirdi.

Amazon Prime’da Ekim ayında yayınlanmaya başlaması planlanan yeni seri Portekiz’in Portimao pistinde çekiliyor. Üçlü, izleyicilerine verdiği sözü bu uzun aranın ardından doyurucu bir biçimde yerine getirmek için Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder ve McLaren P1 modellerini karşılaştırarak işe başlayacak. Setten görüntüler programın sunucuları Jeremy, James ve Richard tarafından Twitter ve Facebook üzerinden paylaşıldı. Yeni seri ile ilgili gelişmeler geçen haftaya kadar nispeten sakin ilerliyordu.

Ancak geçtiğimiz günlerde Jeremy Clarkson’ın yine bir kavgaya karıştığı iddia edildi ve Clarkson tekrar haber konusu olmaya başladı. Görünüşe göre Jeremy, BBC’den kovulmasına neden olan olaylardan ders çıkarmamış olmalı ki, bu sefer de Amazon CEO’su Jeff Bezos ile arasında bir kavga yaşandığı Amazon’un Seattle’daki merkezinden dışarıya sızdı. İddialara göre Amazon, Clarkson’a uyarıda bulundu ve projeyi süresiz olarak askıya aldı. Her iki taraftan da iddia edilen kavga ile ilgili henüz herhangi bir açıklama yapılmış değil.

Top Gear bu sefer gerçekten mi bitti, yoksa devam mı edecek bunu şuan bir çok kişi merak ediyor. Ne yazık ki bunu zaman gösterecek gibi duruyor. Yeni bir gelişme yaşandığında size aktarmaya devam edeceğiz.

Levent E. Ezen

'95 İstanbul doğumlu bir Trakya Üni. öğrencisi, 'şeker çocuk arabası' Polo sürücüsü, başlangıç seviyesinde bilgisayarcı, otopark.com gönüllüsü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu