Haberler

2016 WRC Monte-Carlo’da start aldı

 

2016 Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) ilk ayağı zorlu hava ve yol koşulları altında Monte- Carlo’da gerçekleştirildi. 5 gün süren ve 1,474.34 km.’ye yayılan bir alanda toplamda 375 km’yi aşan 16 etaptan oluşan Monte-Carlo Rallisi takımlar için beklenmedik süprizlerle doluydu.

Yarışlarda rekabet Volkswagen Polo R WRC takımında yarışan Sébastien Ogier-Julien Ingrassia ve Andreas Mikkelsen-Jaeger Synnevag ikililerinin arasında geçerken 4 gün sonunda liderliği Fransız ikili Sébastien Ogier-Julien Ingrassia elde etti. Hyundai i20 WRC takımı Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul da podyumda üçüncü olarak yer aldı.

Zorlu ve değişken hava ve zemin şartlarına rağmen 2 tip lastiğin kullanıldığı Monte-Carlo’da pilotlar lastiklerin performanslarına sağlayacağı her türlü avantaja ihtiyaç duyarken; Michelin farklı koşullara uyum sağlayan lastikleri ile bu yıl da WRC’ye büyük destek sağladı.

Pilotlar Michelin Pilot Alpin PA4 CLs ile buzlu zeminde performanslarını katlandı. Yarışların üçüncü günü Monte-Carlo’nun en zorlu anlarında lastiklerin hem karlı kuru zemine uyum sağlaması sonuçları doğrudan etkiledi. Buzlu zeminde Andreas Mikkelsen-Jaeger Synnevag ikilisi rakiplerinin aksine çivili MICHELIN Pilot Alpin PA4 CLs kullanarak turu başarıyla atladı.

Michelin Pilot Sport SS5 ile düşük sıcaklıkta yüksek perfomans;Monte-Carlo Rallisi “süper soft” olarak nitelendirilen MICHELIN Pilot Sport SS5’in de ilk yarışı niteliğindeydi. Lastiklerin süper yumuşak yapısı, düşük sıcaklıktaki en yüksek noktalarda bile takımlara dayanıklılık ve tutarlı bir performans sunarak başarısını kanıtladı. MICHELIN Pilot Sport SS5 bir önceki jenerasyona göre hem yapısı hem de bileşenlerinde önemli bir gelişme göstererek hem ıslak hem de kuru zeminle daha uyumlu hale getirildi.

MICHELIN Pilot Alpin PA4; Michelin’in hem pist hem yollara uygun olarak geliştirdiği MICHELIN Pilot Alpin PA4, yüksek teknolojisi sayesinde karlı zeminde pilotlara yüksek performans sunuyor. MICHELIN Pilot Alpin PA4 CL ise, üzerindeki 200 metal çivi ile buzlu zeminde zemine tutunmasını kolaylaştırırken 2 gram daha hafif çivileri sayesinde zemine de zarar vermiyor.

Gökhan Güldentekin

1986 Ankara doğumluyum 2004 yılında başladığım Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesini 2011 yılında tamamladım. Ardından Başkent Üniversitesinde yüksek lisans geldi. Şuanda uluslararası bir inşaat firmasında yönetici olarak çalışmaktayım. Eğitim sürecindeki rakamsal gecikmelerde açıkça ortaya koymaktadır ki otomobil tutkusu hayatımda her zaman ağır basmıştır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu