Haberler

Mercedes C-Serisi’nin sorunları bitmiyor




2015 Mercedes-Benz C-Serisi kullanıcılarının başı büyük dertte. Piyasaya sürüldüğü ilk günden beri hem dış görünüşü hem de iç görünüşü bakımından büyük beğeni toplayan C-Serisi, tamamen değişen yapısı nedeniyle sorunlarla karşılaşmaya devam ediyor.

Bizim de C180 Exclusive testimizde bahsettiğimiz gibi orta konsoldaki touchpad’in işlevsizliği ilk göze çarpan unsurdu. Geçen zaman ile birlikte C-Serisinin daha büyük sorunları olduğu ortaya çıktı. Mercedes kullanıcıların oluşturduğu “MBWorld.org” adlı foruma göre arka stop farlarının montajında problem olduğu, zaman içinde arka tampon ile arasında boşluk oluştuğu vurgulandı.

Yeni C-Serisinin problemleri arka stop farları ile sınırlı kalmıyor. Havaların soğuması ile birlikte koltuk ısıtıcılar, araba soğukken çalıştırıldığında kelimenin tam anlamıyla ağlamaya başlıyor. Beyaz, yağlı, parlak bir sıvının koltuk yüzeyini kapladığı görülüyor. Önemli bir not ise bu durum koltuklarda kalıcı bir hal almıyor. Sıcak sabunlu suyla silindiği zaman koltuk eski haline geri döndüğü söylense de uzun süreli bir çözüm olmadığı aşikar. Kaç arabanın bu durumdan etkilendiği şuan için belli değil ama Mercedes’e bu durum hakkında bir sürü şikayet mektubu gittiği biliniyor.

Mercedes bu konu hakkında yetkili satıcılara teknik servis göndermiş durumda. Bu durumdan genel olarak Siyah MB Tex koltuklar etkilenmekte ama nadir olarak Bej MB Tex koltuklarda da görüldüğü belirtilmiş.

Mercedes-Benz’e bu problemler hakkında ulaşıldığında ise kendileri de bu durumun farkında olduğu ve sorunu araştırdıkları belirtilmiş. Yapılan araştırmalara göre bu problemlerin hiçbir kazaya sebebiyet vermediği vurgulanmış. Önümüzdeki haftadan itibaren arabalarında sorun yaşayan araç sahiplerine yedek parçaların ulaştırılacağı belirtilmiş.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu