Haberler

İkinci eli sıfırından pahalı olan süper otomobil Vulcan




Pist için üretilen, Amerika’da şu an tam tamına 3.4 milyon dolara sahip olan herkesin satın alabileceği Aston Martin Vulcan ikinci el piyasasını zaten alt üst etmişti.

Geçen yıl Kasım ayında resimleri yayınlanan Amerika çıkışlı Vulcan, Cleveland Motorsports tarafından Amerika’da satışa çıkarıldı. Sadece 24 adet olarak üretilen Vulcan ilk satışa 2.3 milyon dolara çıkarılmıştı. Ancak resimdeki Fiamma kırmızısı Vulcan’ın ilk sahibi olmayıp ona sahip olmak isteyenlere kötü haber çünkü Vulcan’ın fiyatı 1.1 milyon dolar artarak 3.4 milyon dolara yükseldi.

Vulcan’ın yaptığı kilometre hakkında bir bilgi yok ama galeriye teslimatı sadece birkaç ay önce yapılmış olmasından dolayı çok fazla kilometre yapmadığı çıkarımını yapabiliriz. Ayrıca Vulcan pist için üretildiği için galeriye gelene kadar geçen sürede de çok fazla pistlerde süre almış olamaz.

Vulcan, Ferrari FXX K ve McLaren P1’e rakip olarak nitelendirebiliriz ancak bu iki rakibi hibrit desteğine sahipken, Vulcan’a safkan atmosferik 7 litre V12 800+ beygir bir canavar güç veriyor.

enescakiroglu

Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Otopark.com ile tanışmam panpalar videolarıyla oldu. Otomobil aşkı, daha konuşmayı öğrenmeden önce annemin benim fren sesi yapmaya çalıştığımı fark etmesiyle başlamış.

İlgili Makaleler

6 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu