FeaturedHaberler

2018 Le Mans 24 saati Toyota kazandı!




Dünyanın en büyük yarışlarından biri olan Le Mans 24 Saat 2018 yarışını Toyota’nın 8 numaralı ekibi -Fernando Alonso, Kazuki Nakajima, Sebastien Buemi- kazandı!

Le Mans 24 Saat yarışlarının 86. mücadelesine beklendiği gibi Toyota ekipleri damgasını vurdular. LMP1 sınıfında hibrit motorla mücadele eden tek fabrika takımı olan Toyota, ilk 2 sıradan başladığı yarışı baştan sona aynı şekilde götürerek yarışı başladığı şekilde tamamladı.

Yarışın büyük bölümünü lider götüren 8 Toyota ekibi kazanmayı başardı. Toyota böylece, Le Mans 24 Saat’te ilk zaferini elde etmiş oldu. Alonso da ilk Le Mans 24 Saat mücadelesini kazanarak Üçlü Taç hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.

7 numaralı Toyota ekibi -Mike Conway, Kamui Kobayashi, Jose Maria Lopez- gece bölümünde bir ara liderliğe yükselse de yaşadığı talihsizlikler sonucu geriye düşerek 2. sırada yarışı noktaladı.

LMP1 sınıfında 10 araç yarışı başlarken sadece 4’ü yarışı tamamlayabildi. İlk 2 sırayı Toyota’ların tamamlamasının ardından damalı bayrağı gören diğer araçlar Rebellion araçları oldu. 3 numaralı Rebellion ekibi 12 tur geride 3. olarak podyumu tamamlarken 1 numaralı Rebellion ekibi 13 tur geride 4. oldu.

Haber: Motorsport.com

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu