VideolarVLOG

Direksiyonda Ben Varım: Ford Focus 1.5 TDCi




Ford’un test araçlarını ayağınıza getiren projesi “Direksiyonda Ben Varım“, bizim de Focus 1.5 TDCi Powershift’i incelememize vesile oldu.

Proje yaz aylarında İzmir’de başlayıp İstanbul’da devam etti. Marka Elçisi şu an Ankara’da.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

35 Yorum

  1. 1.5 tdci 2,5 lt/100 km ? Hiç uzun soluklu deneme şansım olmadığı için olabilir ya da olamaz diyemiyorum fakat ford’a buradan bir lafım var; madem böyle torklu, sessiz ve az yakan güzel bir dizel motor üretebiliyordunuz, neden yıllardır psa motorları kullandınız diye bir serzenişte bulunmak gerek.

      1. O da olabilir tabii ama ford yıllardır dizel motor üretirdi. Binek araçlarda kendi ürettiği motora geçmek için çok geç kaldı. Sanırım dediğin gibi iyi seviyeye gelene kadar beklediler 🙂

      1. psa’nın dizeli 1.5 tdci’dan daha sessiz değil, araçlara koydukları motor yalıtım malzemeleri iyiyse ancak sessiz oluyor. Bunu aynı motoru bir kaç farklı araçta dinleyince anlarsın çünkü aynı motora sahip 1.6 e-hdi 1.6 tdci gibi motorlar farklı araçlarda başka gürültü seviyesinde oluyor.

  2. Aynı motor ve şanzımanı Mondeo ya monte ederlerse çok iyi bir iş başarmış olurlar

  3. Fiyat konusuna gelmemişsiniz keşke değerlendirseydiniz çok mu az mı verilir mi verilmez mi İnşallah A.Ş olduktan sonra eleştirilerde yumuşama olmaz

  4. 1.5 dizel powersift otomatik mi yoksa manuel mi ? Otomatiklerden korkuyoruz umarım arıza vermez,bu şanjımanı çook övdüler.keşke Ford tourneo courier gelse zaten bütçeye uygun.57000 tl olsa otomobil ruhsatlı süper olur

  5. Hundai i20 alacaktım çok yakıyor dediler,ayrıca 1.4 dizel manuel seçeneğine neden elit donanın koymuyorlar.stıl pakette sunrof var dizede birde LCD ekranı da elit olarak sunsalar Piyasanın en çok tutulan Otosu olacak,ama elit sadece benzinlide var ve benzinden nefret ediyorum,hundai bu konuyu araştırsın,veya benim yerime siz şikayette bulunun,bir araç dizel camtavan LCD ekran 60 bin tl süper satar

  6. Epeydir bu kadar eğlendirirken bilgilendiren tarzda bir test bekliyordum, eğer böyle bir format tutturabilirseniz çok iyi olur. Reklam hiç rahatsızlık vermedi, vermediği gibi rezervasyon aldım hemen yeni Mondeo testi için 🙂

  7. testin ortalama tüketimi nedir? test sonunda belirtmeyi unutmuşsunuz. araştırdığım ve daha önce birçok farklı testini okuduğum/izlediğim bir motor şanzıman kombinasyonuydu. 2.5 değil 3.5 deseniz yine şaşırırdım. ford’un kendisi hariç kimse öyle bir değer vaat etmiyor.

  8. Abi kusura bakmayın ama ben buna test demem. Siz normalde test ederken inciğini cinciğini herşeyini kurcalar, torpidoya kol sokma, arka koltukları sökme, dağa bayıra vurma, 60\’la kasisten geçme, yolda giderken motor kapatma, ESP kapatıp zorlama falan yapardınız bu video test anlayışınızdan iyice uzaklaşmış. Bir tane bile olumsuz yorum yok. Tabi olumsuz yorum olmayabilir ancak benim bildiğim Otopark ekibi kesin gözden kaçmış bir olumsuz taraf bulurdu. Yani reklamsa başına reklam yazın, test yazmayın ona göre izleyelim.

    Reklam almanızı eleştirmiyorum. Tabi hakkınız. Sonuçta bu siteye az buz bir para harcanmamış. Herkes geri dönüşünü en azından site kendini kurtaracak kadar veya firmaların test aracı vermesini sağlayacak kadar görmek ister. Ancak keşke başına reklam yazsaydınız.

    Hyundai gezi seriside öyle. Sizi çok seven, severek izleyen bir takipçi olarak sizce de git gide eleştirdiğiniz TV programlarına benzemeye başlamadınız mı?

      1. Benim eleştirim test yazmaları. Başına reklam yazsınlar kabulüm.

        Hyundai Karadeniz turu da günlerce çekilmiş bir seri. Onda da tarafsız baktıklarını düşünmüyorum.

        Misal Hyundai turu videosunda i30\’un Casio saat ekranına \”Yaşına göre iyi.\” dediler. Yıl olmuş 2016, kullanılan araba 2015 model. Dacia bile artık opsiyon multimedya dokunmatik ekran veriyor ve test edilen araba cam tavanlı.

        Önceki i30 videosunda o ekran yerden yere vurulmuştu.

        1. 1.si videonun altında sponsorlu olduğu yazılmış.
          2.si i30 vdeosunda Muhip orta ekrana değil kadrandaki ekrana iyi dedi.
          3.sü tüketim 2.5 litre derken kadranda gerçekten 2.5 litre yazıyor.Ama bunun gerçekçi bir değer olmadığını And önce sıfırlayıp sonra 6.1 yaktı diyerek düzeltiyor.
          Millete çamura atmadan önce okuduğunuzu anlamayı veya en azından okuma yazma öğrenmenizi tavsiye ederim.

          1. Sponsorlu yazılıp, test kategorisinden alınması daha yeni olmuş. Ben dün bu videoyu izlerken test kategorisindeydi hatta bugünün bir kısmında da test kategorisindeydi. Hyundai videolarını da sponsorlu kategorisine almışlar. Daha iyi olmuş.

            Ayrıca benim kastettiğim orta multimedya ekranı. Üstüne basa basa multimedya yazdığım halde ortadaki kadranı anlayan birisinin bana okuduğunu anlamıyorsun demesi garip gerçekten. Bu sitede de şahsa hakarete kadar giden toplu bir linç girişimi, fanatizm varmış ben onu anladım.

            Her neyse. Sponsorlu diye bir kategori açılıp videoların oraya taşınması doğru karar. Burada kimseyle klavye ardından sidik yarıştırmayacağım. Benim yaptığım çamur atmaktan çok bir eleştiriydi ve bu eleştirinin site yöneticileri tarafından okunup dikkate alınması sevindirdi. Gerisi beni alakadar etmez.

            Saygılar, başarılar.

      2. ibretlik cevap ben olsam üstüne konuşmazdım buraları bırakır giderdim

  9. Bunun bir test olarak düşünmeyin, Bunu Ford firmasının müşteri memenuniyeti testi gibi düşünün. Adam arabayı alıp getirmiş, test edin siz galeriye kadar yorulmayın diye hizmet sunmuşlar. zaten 20 dk civarında bir test imkanı veriyorlar .
    Ben ortamı ve sohbeti sevdim. Keşke daha uzun olsaydı. Tek sevmediğim şey Aslı’nın kabarık saçları.

  10. 1.5 TDCI focusu 2 ay önce showroom da test etme imkanım oldu.Hakikaten güzel araba sürekli atik sanzıman – motor uyumu baya iyi 300nm tork da mutlu ediyor:)
    Keşke test arabası olarak gelseydi de 40-45 dk lık vidolar halinde izleseyik 🙂

  11. Çok eğlenceli ve bilgilendirici bir sunum olmuş gerçekten. Yirmi dakika zaten test için yetersizdi, siz de elinizden gelenin en iyisini yapmışsınız. Elinize sağlık.

  12. Sponsorlar arttıkça bir yumuşama süslü cümlelerin artması dilerim katlanarak devam etmez sansürsüz cesurca cümleler ile benimsedik ve güvendik

  13. ne adamlar var adam zaten aynı aracı daha önce test etmiş sadece motor şanzıman farklı olanı senmişler ? ne var bunda aç testini izle o zaman! marka fanları mı toplandı acaba gene ?

  14. Bu hatun arabalardan anlıyorsa ben de ne olayım !!! Daha meraklısı bilgilisi yok mu bunun ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu