Haberler

BMW M modelleri hibrit mi oluyor?




Hibrit teknolojisi, otomobil şirketleri için kaçınılmaz olacak gibi gözüküyor. BMW M departmanının da buna inandığı gözüküyor ki şirketin gelecekte bu yolu takip edeceğini düşünüyor.

BMW M bölümünün mühendislik başkan yardımcısı Dirk Hacker, yüksek performans araçların hibrit olduğunu ve bu teknolojinin sırf CO2 emisyonunu düşürmek için kullanılmadığını, ayrıca arabaları daha hızlı ve tepkilere daha yanıt verici yapmak istediğini onayladı.

Ocak ayının başlarında Detroit Motor Show’da Auto Express’e konuşan Hacker’in söyledikleri ise; “Elektriklenmeye bakacağız, bu kaçınılmaz olabilir, ancak performansı arttırma olasılığına bağlı.” şeklindeydi.

“Müşterilerimizin yanmalı motor kullanmayan bir otomobili sürmeye ilgileri olmadığını öğrendik.” diyerek BMW müşterilerinin elektrik hareketinin hayranı olmadığını da dile getirdi. Ayrıca “Elektriklenmenin ağırlık azaltımında faydasını görmemiz gerekecek. Tavizi nedir? Şimdi hazır mıyız, yoksa gelecek için özel çözümlere mi bakmamız gerekecek?” diye eklemişti.

Kısacası tamamen elektrikli BMW M modellerini görmemiz mümkün olmayacak, en azından kısa süre içinde. Bunun yerine M bölümü, hibrit sistemlerin yarış arabalarına entegre edilmesini bekleyecek.

Haktan Karatepe

Otomobiller, hayatımda ilgiyle uğraşırken büyük zevk aldığım şeylerin en başında geliyor. Sürekli bir şeyler öğrenmeye çalışıp, kendimi geliştirmek adına uğraşıyorum. Bu öğrenme sürecinde Otopark.com ile beraber yürüyorum. E.C.A Elginkan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisiyim.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Yeni küçük hacimli m lerin motor seslerini beğenmezken onlara da hasret kalacağız gibi görünüyor

  2. Alman hükümeti bu konuda çok kararlı. Adamlar bizim gibi 2020yi değil 2050yi 2100ü planlıyorlar. Merkel de iklim konferansında 2050den itibaren petrol kullanılmayacağını açıkladı. Şimdi de i8 le i3 le falan ısındırıyolar bizleri. Tabi bizim gibi petrolheadler için üzücü bir durum ama mesele zannettiğimizden daha vahim aga, torunlarımızdan küfür yememek için biraz fedakarlık yapmamız gerek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu