Haberler

Egea Station Wagon adım adım geliyor




Tofaş CEO’sunun yaptığı açıklamayla doğru orantıda olan adımlar bu kez bizi modelin testlerinin gerçekleştirdiği İtalya sokaklarına götürüyor.

Türkiye’de üretildiği için büyük bir gurur kaynağı olarak bağrımıza bastığımız Egea, az önce de bahsettiğim gibi sedan karoserinin ardından station wagon versiyonunu da bizlere sunacak. Station wagonu 5 kapılı hatchback versiyonunun takip etmesi beklenirken, bu günlerde station wagon için son rötuşlar gerçekleştiriliyor.

3 ayrı versiyon arasındaki en kullanışlı seçenek olan Egea SW, her ne kadar kamuflajla gizlemeye çalışsa da bir hayli heybetli. Merak edenler için söylememiz gerekirse, modelin 550 litrelik bir bagaj sahip olması bekleniyor. Sedan versiyonun bagajıyla karşılaştırıldığında koltuklar yatırıldığında dahi 30 litrelik ek alana sahip olan model şimdiden büyük ailelerin dikkatini çekmeye başlıyor.

Geçmişte Stilo Multiwagon gibi kullanışlı bir modeli bünyesinde barındırmış bir markaya baktığımızı hatırlarsak, gidişatın güzel olduğunu söylemek mümkün. Yeni nesilin büyük imkanlarından olan güncel motor seçenekleriyle donatılması beklenen modelin, 1.4 ve 1.6 litrelik benzinli ünitelerin yanı sıra daha ekonomik değerler elde ettiği bilinen 1.3 ve 1.6 litrelik Multijet ünitelere sahip olmasına daha sıcak bakılıyor.

5 ve 6 ileri manuel şanzımanın yanı sıra 6 ileri otomatik şanzımanı da sedan versiyonunda bünyesine katan modelin, yılın ikinci yarısında pazara düşmesi bekleniyor. Haberin başlarında gururumuz olma sebebini belirtmiştim. O gurura ek olarak belirtmeliyim ki, Fiat Egea’nın bu yeni station wagon versiyonu da Bursa’da yer alan TOFAŞ’da üretilecek ve tüm dünyaya arz edilecek.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. merhaba bir önerim olacak,
    daha önce egea station un kamufulajsız resimleri yayınlanmıştı burda,
    bu tip haberlere o haberlerin linki konulursa tıklanmanın artacağı kanaatindeyim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu