Haberler

3D yazıcıyla otomobil ürettiler




Farklı otomobil tasarımları ile öne çıkan Local Motors, son girişimlerini şimdilerde 2015 Detroit Otomobil Fuarı’nda sergiliyor. Firma 3D aracın ana gövdesini Cobo Hall’de canlı canlı oluşturuyor.

Local Motors’a göre Strati, dünyada 3D yazıcı ile üretilen ilk otomobil. İlk örneğinin üretimine, mikro-fabrika adını verilen sistemle Detroit’te başlandı. Mikro-fabrikalar, normalde önemli yerleşim merkezlerinin  en fazla 160 Km’lik çevresinde konumlandırılır ve 100’den fazla kişiye iş imkanı sağlar. Bunun yanında navlun ve dağıtım giderlerini %97 oranında azaltmış olur ve pazara daha hızlı ürün sağlarken aynı zamanda geri dönüşümü arttırıp, atık miktarını da minimize eder.
Benzer şekilde iki mikro-fabrikanın Knoxville, ve National Harbor’da kurulması planlanıyor. National Harbor’da kurulacak olan fabrika, Local Motors ve Oak Ridge National Labarotary iş birliğinin bir ürünü olacak ve bu yılın üçüncü çeyreğinden sonra 3D yazıcı ile temel parçaları oluşturulan Strati modelinin üretimini üstlenecek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu