Haberler

Ford GT Le Mans için hazır




2016 yılı 24 saatlik Le Mans yarışı için geçen 50 yılın ardından tarih Temmuz ayı olarak belirlendi. 1966 yılındaki dayanıklılık yarışını Ford ilk üç dereceyi de kendine saklayarak büyük bir derece ile bitimişti bu sebepten  50. yıldönümü için Ford Firması tarafından 4 adet özel araç hazırlandı.

Bu çok özel 4 aracın numaraları 66, 67, 68 ve 69 olarak belirlendi. Ayrıca 66 ve 67 numaralı araçların bire bir aynı olduğu ve bu araçların Ford Chip Ganassi Racing olduğu açıklanan bilgiler arasında. Bununla birlikte diğer iki araç da WEC Ford GT olarak belirlenmiş.

Ancak belirtilmesi gereken başka hususlar da söz konusu. Ford bu hamleyi geçtiğimiz günlerde yapılan ve firmanın büyük bir başarısızlıkla bitirdiği Le Mans 24 Hours Daytona Rolex Cup’da kararlaştırmış. Hatırlayacağınız üzere Daytona’daki yarışta şanzıman kaynaklı problemlerden ötürü büyük bir başarısızlık elde edilmişti.

“Yarış performansımızı etkileyecek en ufak değişikliğe yer yok. Daytona’da olanların bir daha olmaması için daha temkinli olacağız. Ayrıca Ford olarak ne yapabileceğimizi herkese göstermemiz için bu bizim için büyük bir fırsat.” diye konuşan Ford takım kaptanı  Chip Ganassi konuşmasına; “Aracımız hıza bağlı olan performansını daha önce de gösterdi ve rakipsiz olduğunu kanıtladı ancak sadece hız hiçbir zaman şampiyonluğu elde ettirmez hele bu 24 saatlik bir Le Mans yarışıysa, hız ile birlikte performans anlamında da çok büyük sorumluluğumuz olacak.” diyerek konuşmasını tamamladı. Ganassi takımından oldukça umutlu ama yarış sonrası sonuçlar bunu destekler nitelikte olacak mı bilinmez ancak ilerleyen günlerde bunun da cevabını öğreneceğiz.

 

 

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu