FeaturedHaberler

Yeni Hyundai i10, ilk resmi detaylarıyla ortaya çıktı




A sınıfı otomobillerin pazar payı son yıllarda oldukça daralsa da bazı modeller varlığına devam ediyor. Bu modellerden biri olan Hyundai i10, yeni jenerasyonu öncesi önemli detayları ile ortaya çıktı.

Hyundai i10 önümüzdeki yıl yenileniyor: İşte ilk detaylar!

Hyundai’nin İzmit fabrikasında üretilip Avrupa pazarına ihraç edilen i10, önümüzdeki yıl tamamen yeni üçüncü jenerasyonuna kavuşacak. Koreli marka bu değişimin öncesinde modelin eskiz çalışmalarından bir kareyi ve bazı bilgileri meraklıları ile paylaştı.

Modelin ön yüzünü gösteren bir eskiz paylaşan Hyundai, yeni i10’un seri üretime geçince bu kadar fütüristik bir tasarıma sahip olmayacağını belirtiyor. Ancak bu resmi çalışmada aracın “enerjik ve çevik” hatlarının gösterilmeye çalışıldığını söyleyebiliriz. Ön bölümünde sekizgen bir panjura sahip olan model, yuvarlak gündüz farlarını selefinden almış. Ayrıca tamponda yer alan agresif hava girişleri de dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor.

Yeni Hyundai i10; radar algılayıcılı çarpışma önleme yardımcısı, sürücü dikkat tespiti ve şeritte tutma sistemi gibi güvenlik teknolojilerine sahip olacak. Geri görüş kamerası, gelişmiş multimedya sistemi ve akıllı telefon için kablosuz şarj opsiyonları ise teknolojik açıdan önemli güncellemeler gibi görünüyor.

Modelin kaputunun altındaki motor seçenekleri belli olmasa da bazı iddialar söz konusu. 120 beygir gücündeki 1.0 T-GDI motorun yer alacağı söylenen araçta 4 silindirli 1.2 MPI motorun da sunulacağı tahmin ediliyor. Son olarak tamamen yeni Hyundai i10’un yıl sonunda duyurulmasının beklendiğini belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu