Haberler

Audi’nin 4. Q modeli yolda




Audi resmi tanıtımı gelecek ay Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılacak yeni Q modeli hakkında ipuçları verdi.

Audi’nin Facebook sayfası tarafından paylaşılan fotoğrafta otoparkta yan yana duran Q7, Q5 ve Q3 modelleri görülmekte. Tek boş park yerinde ise yeni modele çağrışım yapacak bir biçimde “Rezerve” ibaresi yer almakta.

Fotoğraftan yeni modelin sadece Q serisine ait olduğu anlaşılırken, arabaların sırasına bakılırsa giriş seviyesi bir Q’nun geldiği söylenebilir. Aracın ismi netleşmemiş olsa da Q2 olacağına neredeyse kesin gözüyle bakılmakta. Zaten Q2 isminin telif hakları Audi’nin elinde bulunmakta.

2016’nın ikinci yarısı satışa çıkacak modelin Cenevre Fuarı’na prototipten çok üretim versiyonuyla katılması bekleniyor.

“Q2”, MQB platformunun kısaltılmış bir versiyonunu şasi olarak kullanılacak ve önden çeker ya da 4 çeker sistemleri ile satın alınabilecek. Çıkışıyla birlikte tanındık dizel ve benzinli motor seçenekleri sunması beklenirken seriyi spor versiyon olan SQ2 tamamlayacak. Fiyatların ise 81 bin TL (€25,000) civarından başlaması bekleniyor.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu