Haberler

Jaguar yeni hibrit XJ modeli için gün sayıyor




Jaguar’dan gelen resmi açıklama ile XJ’nin yeni modelinin markanın SUV modeli ile birlikte model gamının yeni amiral gemileri olacağı belirtildi.

Jaguar baş tasarımcısı Lan Callum’dan gelen son haberler, yeni XJ’nin Jaguar markasının geleceği için önemli bir model olacağı yönünde.

Jaguar’da yeni XJ markanın amiral gemisi olarak piyasaya çıkacak ve diğer önemli model F-Type ile markanın kimliğini temsil edecekler. Bunların yanında XE ve F-PACE gibi modeller ise satışlarda hacim yaratarak markayı öne çıkarmayı hedefleyecek.

Markanın şef tasarımcısı Callum yeni XJ için sahip olduğu teknoloj, tasarım ve donanımları ile müşteri kitlesini şımartmayı hedeflediğini dile getirerek, bu modelin markanın mirasını tam olarak taşıdığını ve bunun gelecek modellere yansıtacağını dile getirdi. Aynı zamanda yeni XJ’nin Jaguar’ın  yeni tasarım kimliğini yansıtacağını da sözlerine ilave etti.

2019 yılında yollarda olması planlanan model ilk olarak 2018 yılında gözler önüne çıkacak ve hibrit bir versiyonunun da olacağı belirtildi. Buna ilaveten otonom sürüş özelliğine sahip olacak yeni XJ  test sürüşlerine bu yıl başlaması ön görülüyor.

Gökhan Güldentekin

1986 Ankara doğumluyum 2004 yılında başladığım Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesini 2011 yılında tamamladım. Ardından Başkent Üniversitesinde yüksek lisans geldi. Şuanda uluslararası bir inşaat firmasında yönetici olarak çalışmaktayım. Eğitim sürecindeki rakamsal gecikmelerde açıkça ortaya koymaktadır ki otomobil tutkusu hayatımda her zaman ağır basmıştır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu