FeaturedHaberler

BMW Alpina B7




BWM, 2017 model Alpina B7 xDrive’ı resmen açıkladı.

7 serisi üzerine kurulan model, Eylül ayında Amerika’da satışa sunulacak. Sportif ön yüz, paslanmaz çelik spor egzoz, rüzgârlık ve yüksek performanslı fren sistemi ile donatılan Alpina B7’nin jantlarında ise 20” Alpina Classic’ler yer alacak. Bunların yanı sıra BMW, müşterilerine Alpina Mavisi ve Alpina Yeşili olmak üzere 2 renk seçeneği sunmuş.

İçeride ise sürücüyü napa deri koltuklar, mavi-yeşil dikişli spor direksiyon ve deri kaplı konsol karşılıyor. Ayrıca araba; seramik kontroller, aydınlatılmış kapı panelleri, piano black veya ahşap kaplama trimler, head-up display ve geri görüş kamerası ile donatılmış. Performans konusunda ise havalı süspansiyona, Dynamic Damper Control*, Active Roll Stabilization **, Integral Active Steering*** sistemlerine yer verilmiş.

Alpina B7’de kaputun altında yenilenmiş ve 800 Nm tork, 600 beygir güç üreten biturbo 4.4 litre V8 motor yer alıyor. Gücünü yere 8 ileri otomatik şanzıman ve xDrive sistemi ile aktaran B7, 0-100 hızlanmasını 3,6 saniyede tamamlıyor. En yüksek hızı ise 310 km/saat.

 

*Dynamic Damper Control: Seçtiğiniz sürüş moduna göre süspansiyonların sertliğini ayarlar.

**Active Roll Stabilization: Viraj denge çubuğunu (anti roll bar) bükerek çubuğun direncini arttırır. Bu sayede virajlarda araba daha az yatar.

***Integral Active Steering: Direksiyon hâkimiyetinin ve konforunu arttıran bir sistem. Sistemin 2 etki yolu var. Bu sistemde ön tekerleklerin yanı sıra arka tekerlekler de dönebiliyor ve sistem direksiyonun tur sayısını değiştirerek hassaslığını arttırıp azaltabiliyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu