Haberler

Ford bu sene Paris’e çıkmayacak




Dünyanın en büyük ve en köklü otomobil üreticilerinden Ford, bu sene gerçekleşecek Paris Motor Show’a katılmayacak.

Paris gibi ilgi çekici bir fuarın atlanmasının nedeni ise maddi tasarruf olarak gösteriliyor. Zira Ford geçtiğimiz yıl Paris’te boy göstermişti ve bir çok yeni model tanıtmıştı. MPV kategorisinde tanıtılan S-Max, C-Max ve Grand C-Max dışında Euro-spec Mustang, Focus ST ve Edge SUV Paris’te görücüye çıkan modellerden.

Ford bu yıl ise programının doluluğundan ve maddi külfetinden dolayı Paris’i es geçecek. Ford Avrupa sözcüsü ise Ford’un Paris Otomobil Fuarı’na katılmaması hakkında ise “Paris, o istediğimiz tatlı noktaya denk gelmedi.” yorumunda bulundu.

Analist Ian Fletcher, Ford’un Paris’te gösterecek yeni modeli olmadığından ve bu yüzden bu tarz bir fuara katılmanın eski modelleri göstermek için pahalı bir yol olduğunu vurguladı.

Zira Mini, Jaguar ve Land Rover aynı nedenlerden dolayı Detroit Otomobil Fuarı’na katılmamışlardı.

ford_focus_st-18797_0

Ford bu yıl dünyanın en büyük teknoloji fuarlarında boy gösterdi ve gösterecek. Şubat ayında Las Vegas’ta düzenlenen CES’e (Tüketici Elektronik Fuarı) katıldı. Yine Şubat ayının 22’si ila 25’i arasında gerçekleşecek olan MWC’ye (Dünya Mobil Fuarı) katılacak.

Ford’un katıldığı fuarlara bakacak olursak Ford teknolojik fuarlara da katılarak yalnızca otomotiv sektöründe değil, teknoloji sektöründe de adından söz ettirmek istiyor olabilir.

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu