Haberler

Ampera casuslara yakalandı




Ortaya çıkan yeni casus fotoğraflardan anlaşılıyor ki 2016 Chevrolet Volt, 2017 Opel Ampera olarak Avrupa yolcusu olacak. Opel, geçtiğimiz günlerde Chevrolet Bolt’u Opel bünyesinde Ampera-e olarak satma kararını açıklamıştı, şimdi ise Volt’ta aynı yolu izlemeyi planlıyor. Önümüzdeki yıl satışa çıkacak olan model Amerikalı kardeşiyle neredeyse aynı olacak.

Bu prototipin üzerinde görülen farlardan yola çıkılarak, piyasaya çıkacağı halindeki tüm parçaları henüz taşımadığı düşünülüyor. Üretim versiyonunda arka farlar ve tamponlarda da ufak değişiklikler bizi bekliyor olabilir. Ampera’nın Amerikalı kardeşinden bir ufak farkı ise Volt’ta dikey konumlandırılan, ancak bu prototipte yatay olarak görülen LED gündüz farları.

Yeni Ampera, teknik anlamda Volt’un birebir aynısı olacak. 101 HP’lik 1.5 litre 4 silindirli menzil arttırıcı motor, 149 HP’lik elektrik motoru ve 18.4 kWh’lik lityum iyon batarya üçlüsünün görev yapacağı Ampera, Chevrolet’nin Volt için açıkladığı değerlere göre 0-100 hızlanmasını 8.4 saniyede tamamlayacak ve maksimum 158 km/s (sınırlandırılmış) hıza ulaşabilecek. Menzil değerleri ise yalnızca elektrik motoru kullanıldığında 85 kilometre, hibrid modunda ise 675 kilometre olarak belirtilmiş.

Ampera ve Ampera-e, önümüzdeki yıl satışa sunulacak ve Opel’in 2020’ye kadar piyasaya süreceği 29 yeni modelden ikisi olacak.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu