Haberler

Süper araba BAC Mono artık daha geniş




Lüks otomobilleriyle bilinen İngiliz lüks araç markası “BAC”, Mono adlı modelin şasisini genişletme kararı aldı. Firma, daha geniş ve ferah yaşam alanı için güvenli ve güçlendirilmiş çelik sütunlarla şasi genişletme işine başladı.

Bu genişletme çalışmaları sonrası, kokpitin her iki bölümünde 25 mm’lik bir genişlik ve sürücü tarafında da 3 mm’lik bir genişlik sağlanıyor. Toplamda iç kabinde ise genişlik miktarı 56 mm olarak açıklanıyor. Bunun sonucu olarak da, Mono’nun iç hacminde selefine oranla daha geniş ve ferah bir yaşam alanı sunacağı su götürmez bir gerçek. İşin ilginç tarafı ise içeride sağlanan 56 mm’lik genişlemenin aracın dış tasarımına hiçbir etkisi yok. Bu da demek oluyor ki, aracın aerodinamik yapısı, verimliliği ve performansı değişime uğramadan devam ediyor.

2.5 litrelik dört silindirli 305 beygir güç ve 308 NM tork değerlerine sahip olan 2016 BAC Mono’ya 6 ileri sıralı şanzıman eşlik ederken; 0’dan 100 km’ye 2.9 saniyede çıkıyor ve aracın maksimim hızı saatte 273 km. Aracın ağırlığı ise 580 kg. Bu teknik özelliklerin yanı sıra, koltuk ve direksiyonda bulunan karbonfiber kaplamalar, sürüş zevkini artıracak etmenler olarak göze çarpıyor.

BAC firması yenilenen Mono’yu 2016 yılının 3. çeyreğinde satışa sunmayı planlıyor.

Kaynak: BAC

Fotoğraf Galerisi

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu