Haberler

Emisyon skandalında yeni sayfa




Volkswagen ve grup şirketlerinde patlak veren emisyon skandalının etkileri tartışılırken, bugün gelen haber olaya yeni bir boyut kazandırdı.

Amerika’dan gelen habere göre grubun geliştirdiği 2016 serisi yeni 2.0 TDI motorlarda da önceden tespit edilen yazılımdan farklı olarak yeni bir yasa dışı sistem tespit edildi. “Yardımcı emisyon kontrol cihazı” adı verilen sistemde önceden tespit edilen yazılıma ek olarak katalizöre doğrudan müdahale edilebildiği ve bu sayede azot oksit ile zararsız nitrojen-oksijen ayrıştırması yapıldığı bildirildi.

Geçen hafta ortaya çıkan bu gelişmenin sızmasının ardından Alman grubun ne yapacağı belirsiz. İlk skandalın etkileri hala tazeyken bu olayın ortaya çıkması halihazırda lansmanı yapılacak araçların tanıtımlarını geciktirebilir.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

14 Yorum

  1. Bu skandallardan sonra VW hak ettiği yere gelir inş. Yeterince donanım, en az 5 yıl garanti ve bunlara uygun fiyat politikası belirler de millet kazık yemekten kurtulur diye umuyorum.

      1. Kim hangi durumda ne kazığı yiyor pardon ? Emisyonu ne kadar da kafaya takan bir millet olduk hayret mi etsem sevinsem mi bilemedim. Nerede o yazılım yapıp kat iptal edip düz boru çekenler nerede egr valfi iptal edip kara duman atanlar ? Ya geçin bunları arkadaşlar geçin..

        1. Olay hem emisyonun olumsuz etkileri ama ondan daha önemlisi dev bir firmanın sizi kandırması … Hoşunuza mı gidiyor aldatılmak ? Ben hem Polo Hem Caravelle sahibiyim benim hoşuma gitmiyor şahsen …

  2. Emisyon ile vergi almayan ülkelerde hiç bir problem olmaz az oranda satışları düşer.Ama emisyon ile vergilendirme olan ülkelerde ciddi anlamda pazar kaybına uğrayacakları yüksek bir ihtimal.Karşılarına çıkacak onca vergi cezası da ayrı bir sorun. Tsi motorlar ile arka arkaya aldıkları Engine of the year motor ödüllerini bir daha rüyalarında görürler diye düşünüyorum.Vw için çok zor bir durum.

  3. Eminim takipçilerden kimse ne olduğunu anlamadı anca beter olsunlar yazarsınız 🙂

  4. Keşke loto oynasaydım 2 3 hafta önce yine böyle bir yazının altına daha gelişmiş hile tasarlayıp takarlar ben beklerim vw den demiştim

  5. Çok şükür burada otomotiv sektöründen anlayan çok insan var. Herkes kimin ne mal olduğunu biliyor, bu yüzden beter ol VW!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu