Haberler

2017 Kia Optima Hybrid ve Optima Plug-in Hybrid gün yüzüne çıktı




Kia, Chigago otomobil fuarında 2017 model Optima Hibrit ve Optima Plug in Hibrit modellerini tanıttı. Çevreci müşterilerin ilgisi çekmek için tarasarlanan model, tanıdık bir tasarıma sahip olmakla beraber aktif ön ızgara, modifiyeli tamponlar ve aerodinamik arka difüzör ile farkını ortaya koyuyor.

Model ayrıca led farlar, özel tasarım logo ve aerodinamik alaşımlı jantları ile dikkat çekerken aynı zamanda da yakıt ekonomisini maksimuma çıkaran çevreci sürüş asistanı da sunuyor. Sürüş asistanı içinde otomatik frenleme, çarpışma uyarı, kör nakta uyarı,  adaptif cruise control ve yokuş kalkış paketlerini de bulunduruyor.

Optima Hibrit 2.0 litrelik dört silindirli GDI motor ve saatte 1.62 kilovatlık güç üreten elektirkli bir motor ile çevre dostu bir güç aktarımı sunuyor. Kia bu model ile hali hazırda piyasada olan modeline kıyasla yüzde  on yakıt tasarrufu sağlamayı hedefliyor.

Optima Plug-in Hibrid ise  2.0 litrelik GDI dört silindirli  motoruyla Optima Hiprit ile aynı motor sahip gibi görünsede daha güçlü bir elektrik motoruna sahip. Bunun sonucu olarak da Optima Plug-in Hybrid ürettiği 202 beygirlik güç ile Optima Hiprit’ten  biraz daha güçlü gibi görünüyor.

Araçların pili tamamen bittiğinde  240 votluk iki şarj cihazı ile üç saatten kısa bir sürede sarj edilebiliyor. Fakat 120 voltluk bir şarj cihazı ile yaklaşık dokuz saat gibi uzun bir zamanda şarj edilebilmektedir. Tüm özellikleri ve fiyatlandırma gibi detaylar için baharı beklemek gerekecek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu