Haberler

Alfa’nın geri dönüşü Ferrari ile olabilir




Sergio Marchionne, Ferrari destekli bir Alfa Romeo takımı ile Formula 1’e geri dönebilme fikrini ortaya çıkararak, İtalyan otomobil şirketlerinin canlanmasına yardımcı oldu.

Motorsport.com, Ferrari ve Red Bull arasında, Alfa Romeo motorlarının kullanılması hakkındaki tartışmaları geçen sene yayınlamıştı.

“Devam Eden Baskı”

Ferrari başkanı Marchionne’nin uzun zamandır Alfa Romeo’yu Formula 1’e geri döndürmek istediğini biliyorduk. Şimdi ise bu yolda birlikte hareket etmeyi ve Ferrari ile birlikte bir takım yaratmak için Alfa’nın kapılarını çaldığını öğrenmiş olduk.

Marchionne, Alfa Romeo’yu Formula 1’e geri döndürme planlarını “çılgınlık” olarak değerlendiren Gazzetta dello Sport’a “Ne çılgınlığı? Formula 1’e geri dönme konusunu inceleyecekler ve muhtemelen Ferrari ile çalışacaklar.” diye belirtti.

“Şase Planları”

Marchionne, Alfa’ya eskiden de bir teklif gönderdiğini fakat bu sefer çok daha ciddi olduklarını ve Alfa Romeo’nun bu proje için kendi şase ve motorunu üretebilecek kapasitede olduğunu belirtti.

“Süper otomobiller bu plana dahil değil.”

Marchionne, Alfa Romeo’nun büyük çaplı diğer yarışlardan ziyade Formula 1’e geri döneceğini, ayrıca Alfa’nın Le Mans Yarışları’na katılma olasılığının sorulması üzerine “Onları F1’de görmeyi tercih ederim.” şeklinde sözlerine ekledi.

Kaynak: Motorsport.com

Tarık Erbaş

Arabalara olan tutkum, pantolonlarımın dizleri yırtılana kadar, halı motiflerinde model arabalarımı sürmem ile başladı ve aynı tutku ile devam ediyor. 1998 doğumluyum, Vefa Lisesi'nde okuyorum. Otopark ailesinin bir parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu