Haberler

Amerikalılar otomotiv sektörüne “aşer”diler!!!




Ortak otomobil kullanımı artıyor olsa da veya Amerikalı sürücüler her ne kadar araç satın alma oranının azaldığını iddia etseler de; şu an hali hazırda olan, kendi aracının sahibi olma modelinin sonunun geldiğiyle alakalı raporlar fazlaca abartılı.

Amerikalı müşteriler yakın zamandaki verilere yakın bir oranda araç satın alıyorlar ve bugüne kadar harcadıklarından daha fazla parayı otomotiv sektöründe harcıyorlar. Amerikalıların otomotiv sektöründe yaptığı harcamalara kaynak sağlamak için her zamankinden daha fazla borçlandıklarına bir gösterge olarak Experian Automotive’in en son hazırladığı raporu örnek gösterebiliriz.

Experian Automotive’in hafta başında açıkladığı State of The Automotive Finance Market(Otomotiv Finans Pazarının Durumu) raporu Amerika’da otomotiv sektöründeki borçlanma miktarının 2015’in son çeyreğinde 987 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini açıklıyor. Bu değer 2014’teki değerden yüzde 11.5 oranında daha fazla ve Experian’ın 2006’dan beri kaydettiği verilere göre bu bir rekor.

Experian Automotive’in otomotiv sektöründeki finansal gelişmelerden sorumlu müdürü Melinda Zabritski diyor ki: “Otomotiv sektöründeki satışların artışı sektöre kredi veren kuruluşları güçlendiriyor. Fakat müşterilerin de kaynak bulabilme kolaylığına aldanmayarak, otomotiv sektörünün tıkırında işlemesi için; artan kredi borçlarına önlem alarak, aylık ödemelerini yapmaları gerekir.”

Experian Automotive kredi borcu olan müşteri sayısının arttığını iddia ederken, Experian’ın raporundan elde ettiğimiz bulgularla ters düşüyor. Çünkü rapordaki ödenmeyen yıllara göre borç oranları neredeyse hiç değişmedi. 2015 yılında 2014 yılına göre 30 günlük borçlar 2.62 orandan 2.57’lik bir orana düşerken, 60 günlük borçlarda 0.72 oranla bir değişiklik olmadı.

Son olarak alınan krediler Amerikalılara yaradı ve bu onlara işsizlik oranlarının düşmesi gibi bir fayda sağladı. Amerika’daki işsizlik oranı yüzde 4.9’a geriledi bu da büyük krizden önceki yakalanan en düşük işsizlik oranı oldu.

enescakiroglu

Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Otopark.com ile tanışmam panpalar videolarıyla oldu. Otomobil aşkı, daha konuşmayı öğrenmeden önce annemin benim fren sesi yapmaya çalıştığımı fark etmesiyle başlamış.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu