Haberler

Audi, Le Mans yarışına simülasyon ile hazırlanıyor




Her yıl düzenlenen 24 saatlik Le Mans dayanıklılık yarışında takımlar kendilerini kanıtlamak için büyük çaba sarf ediyorlar. Le Mans yarışını diğerlerinden farklı kılan, her takım prototip olan aracını ve yeni teknolojilerini piyasaya sunmadan önce bu yarışlarda deniyor ve bir nevi gövde gösterisine çıkarıyor. Fakat bu sene Audi takımı çok farklı bir yenilik üzerinde çalışıyor.

Audi için bu sene yarışacak olan Rene Rast, idman ihtiyacını Le Mans için özel tasarlanan simülasyon sisteminde karşılamaya çalışıyor. Monitörlerin araç konsoluna birebir adapte edilmesiyle sistem geri dönüş anlamında büyük vaatler veriyor. Görüldüğü üzere özellikle önden kaymaları, direksiyon çok başarılı bir şekilde sürücüye yansıtıyor. İddia edilene göre simülasyonun alt yapısı tamamen Project Cars isimli oyundan alınmış.

Her ne kadar iyi çalışılmış bir proje olsa da, simülasyonda G kuvveti eksikliği en büyük dezavantaj olarak kabul edilebilir. Sonuçta sürücünün en çok zorlanacağı etken saatler boyunca yüksek ivmelenmeye maruz kalırken stabilitesini bozmamak olacak. Konu hakkında bir diğer söylenti ise tüm bunların Project Cars oyunu için hazırlanan bir viral olduğu. Ne kadar doğru olduğunu ise bu seneki Le Mans yarışında görebileceğiz.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=B-SAbcFYBfA&w=560&h=315]

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu