Haberler

2016 Kanada Otomobil Fuarı Toronto’da başladı




Öncelikle kısaca Uluslararası Kanada Otomobil Fuarı’ndan söz edelim. Her yıl 12-21 Şubat arası düzenlenen ve otomobil severler için ilgi odağı olan bu fuar aynı zamanda ülkede düzenlenen en büyük fuarlardan biri. Metro Toronto Kongre Merkezi; ziyaretçilerine, görücüye ilk kez çıkacak yeni kamyonlar, yeni konseptler ve klasikler ile hoş geldin diyor. Unutmadan eklemek gerekirse 21 Şubat’a kadar fuarda yaklaşık 1.000 araç gösterimde olacak.

Ford GT

fordgt

Markham’da bulunan Multimatic tarafından sınırlı sayıda üretilen Ford GT spor aracı, Toronto Metro Kongre Merkezi’nde çok daha ilgi çekici yeni yüzüyle gözlendi.

Reboot

reboot

Wolkswagen’in itibarı, son dönemde emisyon skandalıyla güzelce bir dayak yemiş olsa da bu GTI Roadster konsepti insanların dikkatini bir süreliğine dağıtmaya yardımcı olacak gibi gözüküyor. Wolkswagen aracı kanlı canlı bir hale getirmeden önce GTI Roadster, Sony’nin Play Station oyun konsolunda oynanmak üzere üretilen Gran Tourismo 6 oyununda bilgisayar yardımıyla geliştirilmiş bir modeldi.

Yaşasın 4 kapı!

forza

Alfa Romeo, Kanada’ya Fiat Chrysler’in şemsiyesi altında döndü. Markanın 2017’de amiral gemisi olacak olan Giulia Quadrifoglio, Ferrari’den türetilmiş olan 505 beygirlik bir V6 ile gelecek. Alfa Romeo, modelin dört kapılı sedan segmentinde ünlü Nürbürgring Pisti’ni rekor sürede tamamladığını söylüyor.

Şehirli pickup

urban

Hyundai’ın Santa Cruz olarak adlandırılan konsept aracı ortalama boyutlara sahip şehir içinde gezinmek için gerekli donanımlar ile donatılmış bir pickup. Araç fazla yükleme yapılmasına karşın sürüş özelliklerinden bir şey kaybetmemekle övünüyor.

Gerçekten yüksekten

ram

Pazar açısından önemi düşünüldüğünde pickuplar otomotiv endüstrisindeki her şeyi gölgede bırakmaya devam ediyor.

hyundai enduro

Hyundai’ın bir başka konsept aracı kompakt crossover Enduro, Off-Road tutkusunu şehirli yeteneği ile buluşturuyor.

Bir büyüyü yaşamak

lexus-virtual-reality

Lexus ilgilenenler için fuarı ziyaret eden bir çifte ‘Sanal sürüş gerçeklik deneyimi’ teklif ediyor.

Yılan terbiyecisi

dodge-viper-acr

Dodge Viper ACR sokaklarda kullanılması yasal olan bir araba ama aslında kendisi tam bir yarış arabası 645 beygirlik V-10 motoru, özenle hazırlanmış aerodinamik yapısı ile maksimum süratte de bir tona yakın yer çekimi kuvvetiyle adeta yola yapışıyor.

Kardan iş

nissan-rogue-warrior

Nissan’ın iddiasına göre paletli konsept araç Rogue Warior, 100 km’lik maksimum hıza sahip ve 45 derece eğimli karlı arazide kullanılmaya uygun.

X şaşırtıyor

tesla-model-x

Toronto’da ilk defa görücüye çıkan Tesla Model X’in kokpiti bir ziyaretçiyi adeta büyüledi. Elektrikli SUV 7 yetişkini taşıyor ve şarj olmadan 400 km’lik bir menzile sahip.

Rockin’ Exotica

pagani-huayra

Fuar’ın egzotik bölümü, AMG’nin 730 beygirlik twin-turbo V12 motorunu taşıyan Pagani Huayra’ya da ev sahipliği yapıyor. Huayra, yarış için tasarlanmış bir McLaren F1 modelinin yanına dikkatlice parkedilmiş. Bunlardan biri en son bir açık arttırmayla 13.75 milyon Amerikan Doları’na satıldı.

İtalyan işi

fiat-128

2017’de piyasaya sürülecek olan Fiat 124 Spider karakteristik özellikleri ve İtalyan karoseriyle karşımıza çıkmasına karşın temelleri Mazda’nın MX-5 modelinden geliyor.

Saf güç

deadmau5-mclaren-p1

Resimdeki P1 elektronik müzisyen Deadmau5’a ait ve araç tam olarak yine ona ait olan özelleştirilmiş Lamborghini Huracan’in yanına park edilmiş.

 

 

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu