Haberler

330 PS’lik yeni yarışçı Leon Cup




Uzun yıllardır motor sporlarına bağlılığını koruyan SEAT, 2016 yılı içerisinde yarışçı Leon Cup’u geliştirdi.

Tamamiyle Cupra’nın donanım ve motoru üzerine yükselen Cup, geliştirilerek 330 PS motor gücüne ve 420 NM tork değerlerine kavuştu. Bu motor gücüyle Leon Cup tam bir uçuş makinesi ve yeni sezon bazı Avrupa yarışlarında boy gösterecek.

Seat, 22 farklı ülkeden profesyonel yarışçıların Cup’u test ettiğini dile getiriyor. Bu sayede maksimum düzeyde deneyim ve dönüt aldıklarını da ekliyor.

Cup’ta yarışlar için geliştirilen ve yüksek dayanıklılık gücüne sahip spor bir sıralı şanzıman (Spor DSG olarak da adlandırılıyor) kullanılmakta.

Seat AR-GE Başkan Yardımcısı: “Spor araç seven müşteri kitlesi bizim için çok önemlidir. Seat Cup’u bu yüzden bir ‘yer uçağı’ olarak tasarladık ve geliştirdik. Eminim, harika yarış deneyimleri göreceğiz ve sabırsızlanıyoruz.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Sıralı spor şanzımanlı Seat Cup’un maddi değeri ise 122.500 $ olarak açıklandı.

Ne dersiniz, Leon Cup’u izlemek keyif verir mi?

 

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu