Haberler

KIA’dan ABD’de tarihi başarı




Dünyanın en saygın araştırma kuruluşlarından biri olan J.D Power’ın İlk Kalite Değerlendirme Raporu’na KIA damgasını vurdu. KIA araştırma sonucuna göre, ABD’deki 33 markayı geride bırakarak sektörde birinci oldu. KIA’nın bu yükselişinde, Sportage ve Soul modellerinin gösterdiği performans etkili oldu.

Otomotiv sektörüne tasarım, kalite ve teknoloji alanlarında öncülük yapan KIA, önemli başarılar kazanarak dikkatleri üzerinde toplamaya devam ediyor. KIA, dünyanın en prestijli araştırma kuruluşlarından biri olan J.D Power’ın 2016 İlk Kalite Değerlendirmesinde ABD’deki 33 markayı geride bırakarak birinci oldu. KIA bu başarısı ile tarihi bir yükselişe imza attı.

J.D Power’ın raporunda son 27 yılda kendi sınıfından zirveye ulaşan ilk marka olan KIA’nın bu yükselişi, Sportage ve Soul modellerinin göstermiş olduğu üstün performans sayesinde gerçekleşti. Öte yandan KIA’nın, Rio, Cerato ve Sorento modellerinin her biri, kendi kategorisinde ilk üçte yer almayı başardı.

kia ödül jd power

 

KIA’nın ABD pazarındaki satışları son yıllarda istikrarlı bir biçimde artarak yıllık 600.000 adet araç satış hedefinin üzerine çıktı. Pazardaki bu başarı, markanın J.D. Power’ın İlk Kalite Değerlendirmesinde gösterdiği performansı da olumlu etkiledi.

30 yıldır yapılan J.D. Power raporu, 26 segmentten araç sahiplerinin geri bildirimlerinin analizi ile oluşuyor. Rapora, araç sahiplerinin ilk 90 günlük kullanımı sonunda bildirdikleri sürüş deneyimleri, motor ve vites performansı ile kaliteye ilişkin değerlendirmeleri yön veriyor.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu