Haberler

521 HP’lik Bentley Flying Spur V8 S, Cenevre’de




Bentley, Flying Spur ailesini V8 S versiyonu ile genişletmeye hazırlanıyor. Bu yeni model V8 ve W12 arasındaki boşluğu dolduracak.

Standart Flying Spur V8’in gücünü yeterli bulmayıp canavar W12’yi de fazla güçlü bulan ilginç bir müşteri kitlesine hitap edecek V8 S, 4.0 litrelik biturbo V8 motoru ile 521 HP (388 kW) maksimum güç ve 1700 rpm’den itibaren 680 Nm (502 lb-ft) maksimum tork sunacak. Eklenen güç ile 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanması V8’e kıyasla 0.3 saniye kısalarak 4.9 saniyeye gerilemiş (0-60 mph: 4.6 saniye). Modelin maksimum hızı ise tam 306 km/h (190 mph).

Yapıladan değişiklikler sadece gücü arttırmakla kalmayarak iyileştirilen motor ve şanzıman kalibrasyonu ile gaz tepkisi arttırılırken, maksimum değerlere ulaşmak için gereken devir seviyesi düşürülmüş. Gücünü ZF’nin 8 ileri otomatik şanzımanı ile iki aksa birden ileten V8 S, anlık kondisyona bağlı olarak değişmekle birlikte ön tekerleklere %40, arka tekerleklere %60 tork gönderiyor.

Motorun dışına çıktığımızda Bentley mühendislerinin aracın elektronik stabilite kontrol (ESC-ESP) sistemi üzerinde de mesai harcadığını görüyoruz. Bunun sayesinde yüksek hızlarda kaymaya daha fazla izin verilirken, sistemin müdahalesinin ardından tork daha hızlı bir şekilde sürücünün kontrolüne sunuluyor. Yapılan bu iyileştirmenin tamamında Flying Spur V8 S’in daha canlı ve eğlenceli bir sürüş karakteri sunması amaçlanmış. Bunun arkasında tabii ki direksiyon tepkilerini ve gövde salınımını iyileştiren elden geçirilmiş süspansiyon sistemi de var.

2016-bentley-flying-spur-v8-s-yeni-tanıtım-cenevre-otomobil-fuarı-biturbo-premium (11)

Yapılan tüm bu mekanik iyileştirmelerin yanında, Flying Spur ailesinin yeni üyesinin bazı kozmetik yenilikleri de gövdesinde bulundurduğunu görüyoruz. Bunlardan bazıları siyah matrix ızgara, “Beluga” parlak arka difüzör ve yeni 20 inçlik jantlar. Olayı bir üst boyuta taşımak isteyen alıcılar ise ek bir ücret karşılığında karartılmış far ve stoplara, 21 inç büyüklüğündeki “Mulliner Driving Specification” siyah jantlara ve parlak siyah ayna kapaklarına sahip olabiliyor.

Kozmetik yenilikler iç mekanda da devam ediyor. Piyano siyahı ahşap kaplamalar, 3 kollu spor direksiyon simidi, işlemeli vites topuzu ve direksiyon arkası vites değiştirme kulakçıkları bu yeniliklerden bazıları. Çift renkli döşemeleri ve kontrast renklerdeki tavan ortası konsolunu da unutmamak gerek.

2016 Bentley Flying Spur V8 S, dünya prömiyerini 1 Mart’ta, Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu