Haberler

Renault Megane Sport Tourer’dan ilk ipuçları




Renault, Pazartesi günü resmi tanıtımını yapacağı Megane Sport Tourer’in bir ipucu görselini basınla paylaştı.

Geçtiğimiz günlerde Cenevre’de iki farklı yeni modelin dünya prömiyerini yapacağını açıklayan Fransız üretici bu duyuruyu yapar yapmaz herkes ikinci modelin Megane Sport Tourer olacağını anlamıştı. Yeni Scenic ile birlikte podyumu paylaşacak bu otomobilin Megane Sport Tourer olduğu resmi olarak açıklandı ve Renault resmi twitter hesabından modelin profilden görünüşünü gösteren bir ipucu görseli paylaşıldı.

Prototip araçlarla yapılan test sürüşleri sırasında casus fotoğrafçıların objektiflerine takılan sırt çantalı Megane, kullanılan ağır kamuflaj nedeniyle tasarımı hakkında pek yoruma yer bırakmıyordu. Yeni Megane Sport Tourer’in tasarım gizeminin çözülmesine yalnızca bir kaç gün kaldı. Bakalım ortaya hatchback versiyonda olduğu gibi herkes tarafından beğenilen bir ürün ortaya çıkacak mı?

Konu bir station wagon olunca tasarımda önemli olan kısım sadece güzellik değil pratiklik de oluyor tabii ki. Yeni Megane ST’nin kargo kapasitesinin 550 litre (19.4 cubic feet) seviyesinde olması bekleniyor. 5 kapılı hatchback versiyonu için bu değerin 434 litre (15.3 cubic feet) olduğunu hatılatalım. Eski Megane’a kıyasla arka koltuktaki yolcular için 20 mm ek diz mesafesi ve 25 litre iç mekan istifleme hacmi sunan hatchback’teki bu gelişmelerin Sport Tourer’a da aynen aktarılması bekleniyor.

Motor seçeneklerinin hatchback versiyonu ile bir farklılık göstermesi beklenmiyor. Yani dCi 90, 110, 130 turbodizellere TCe 100, 130, 205 turboşarjlı benzinli üniteler eşlik etmeye devam edecek. Megane Sport Tourer, motor tercihine bağlı olarak 6 ileri manuel, 6 ileri çift kavramalı otomatik ya da 205 HP’lik GT versiyonunda 7 ileri çift kavramalı otomatik ile tercih edilebilecek.

2016 Renault Megane Sport Tourer, 22 Şubat tarihinde internet üzerinden yapılacak resmi tanıtımının ardından 1 Mart’ta kapılarını açacak Cenevre Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu