FeaturedHaberler

789 HP gücündeki Pagani Huayra BC tanıtıldı




Pagani, insan üstü süper otomobili Huayra’yı bir adım öteye taşıyan Huayra Benny Caiola’yı (BC) tanıttı.

Daha önce de bazı dedikodularını duyduğumuz özel versiyon ile 6.0 litrelik biturbo V12’nin gücü yaklaşık 60 HP (45 kW) daha artarak tam 789 HP’ye (588 kW) ulaşmış. Mercedes-AMG temelli güç ünitesinin maksimum tork değeri ise 1000 Nm’den (738 lb-ft) 1098 Nm’ye (811 lb-ft) çıkmış.

Bununla da yetinmeyen Pagani mühendisleri aracın kaportası üzerinde çalışmaya başlamış ve standart modeli tam 132 kg (291 lbs) hafifleterek 1218 kg’lık (2685 lbs) bir ağırlık elde etmiş.

Bu etkileyici ağırlık tasarrufunun en büyük etmenlerinden biri standartlara kıyasla 9 kg (20 lbs) daha hafif olan yeni Forged APP jantlar, ikincisi ise standart sisteme kıyasla 7.1 kg (15.6 lbs) daha hafif olan yeni titanyum egzoz sistemi. Özel bir alüminyum alaşım tekniği olan “AvionAl” ile üretilen süspansiyon parçaları ve Pagani’nin formülünü sır gibi sakladığı normaline göre %50 daha hafif ve %20 daha dayanıklı olan özel karbon fiber malzeme ise zayıflamanın arkasındaki diğer faktörler.

Huayra BC, artan gücü ve azalan ağırlığına ek olarak yarış otomobillerindeki uzmanlığıyla ünlü İtalyan gövde üreticisi Dallara’nın elinden bazı aerodinamik optimizasyonlara da sahne olmuş. Tavan haricindeki tüm gövde parçaları aracın yüksek hızlardaki stabilitesini arttırmak adına elden geçirilmiş.

2016-Pagani-Huayra-Benny-Caiola-BC-özel-üretim-sınırlı-limited-production-exclusive-special-süper-otomobil-super-car-supercar-yeni-tanıtım-new-debut-20 (16)

Bir diğer önemli yenilik ise Xtrac imzalı yeni nesil 7 ileri otomatikleştirilmiş manuel şanzıman. Yeni karbon fiber senkromeçlere ve elektrohidrolik aktivasyon sistemine sahip şanzıman %40 daha hafif olmasına ek olarak 150 milisaniye olan vites geçiş aralığını 75 milisaniyeye kadar indirmiş.

Pagani, aracın teknik özellikleri dışında herhangi bir performans verisi paylaşmasa da standart Huayra’nın 3.3 saniyelik 0-96 km/h (0-60 mil) hızlanma süresinin ne kadar kısalabileceğini düşünmek bile bizi heyecanlandırmaya yetiyor. Uzmanlar tarafından öngörülen rakamlar 3.0 saniyeye işaret ediyor.

Sadece 20 adetle sınırlı olacak Huayra Benny Caiola’ların tamamı 2.55 milyon $’lık (2.3 milyon €) satış fiyatına rağmen çoktan tükenmiş durumda. Top Gear‘ın raporuna göre Pagani, coupe versiyonundan daha da pahalı olacak Huayra BC Roadster için şimdiden pek çok istek aldı.

2016 Pagani Huayra Benny Caiola, 1 Mart’ta kapılarını basın mensuplarına açacak Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu