Haberler

50,000’inci Renault Zoe satıldı




Elektrikli otomobil geliştirme ve üretme konusunda lider markalar arasında yer alan Renault, Zoe isimli modelinde 50.000’inci otomobili üretim bandından indirdiğini duyurdu.

Fransız üretici, Flins’deki fabrikasında üretilen bu önemli otomobil için özel bir teslim töreni düzenlemeye karar verdi. Renault Zoe’nin tarihi müşterisi Slyvie adında Fransız bir anne oldu. Slyvie otomobilinin anahtarlarını şirketin elektrikli otomobil satış ve pazarlama direktöründen, fabrika çalışanlarının önünde teslim aldı.

Şu anda Zoe, Twizy ve Kangoo Z.E AGH isimli üç elektrikli modeli tüketicilerinin hizmetine sunan Fransız otomobil üreticisi, son üç yıl içinde elektrikli otomobil pazarında katlanan bir büyüme yaşadı. Zoe, 18.500’ü sadece 2015 yılında olmak üzere piyasaya çıktıktan yaklaşık dört sene sonra bu üretim sayısına ulaşmış oldu. Çok yüksek bir sayıdan bahsetmiyor olsak da, bu rakamlar Fransız markanın kendi ülkesinde %55, Avrupa’da ise %20 pazar payına sahip olduğunu gösteriyor.

Elektrikli otomobil satışları 2015 yılında %48 oranında arttı ve bu sayı her geçen yıl hızla artmaya devam ediyor. Renault da diğer markalar gibi bu sene daha iyi bir satış rakamına ulaşmayı umut ediyor.

Levent E. Ezen

'95 İstanbul doğumlu bir Trakya Üni. öğrencisi, 'şeker çocuk arabası' Polo sürücüsü, başlangıç seviyesinde bilgisayarcı, otopark.com gönüllüsü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu