Haberler

Barcelona’da Vettel’in liderliği




Sebastian Vettel, sezon öncesi hazırlık dönemindeki Barcelona performansıyla Ferrari’yi zirveye yerleştirdi. Alman pilotun en iyi tur süresi olan 1 dakika 24.939 saniyelik süre 4 saatlik sabah seansının bitimine 20 dk kala geldi. Bu derece sayesinde en yakın rakibi Lewis Hamilton’a karşı 0.470 saniyelik bir avantaj elde etti.

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu aynı zamanda sabah seansı boyunca en çok km kateden pilot oldu. Üçüncü saat içerisinde yaşanan yavaşlamaya rağmen yeni Mercedes W07’si ile 66 tur attı.

23 adet tur atan Hamilton ise Valtteri Bottas’ın önünde mücadeleyi tamamladı. Bottas’ın performansı birincilik için yeterli olmazken, Vettel’in 1.170 saniye gerisinde kaldı.

Daniel Ricciardo sabah seansının ilk üç saati boyunca, piste ıslak koşullar hakimken, birinciliği elinde bulundurdu ancak son saate girilirken lastiklerin değiştirilmesiyle beraber Ricciardo 4. sıraya 1.7 saniyelik farkla geriledi. Bu sıralama değişikliği Carlos Sainz’i 5. sıraya geriletmesine rağmen Sainz 35 tur tamamlayan Jenson Button’ın önünde kalmayı başardı.

Sıralama turlarının tek kırmızı bayrağı ise bitime 40 dakika kala Haas’ının ön kanatında sorun çıkan Romain Grosjean oldu. Pistte yapılan temizlikten sonra sıralama turlarına devam edildi. Fransız pilot 8. en hızlı zamanı için toplamda 13 tur attı. Pascal Wehrlein ise sadece 8 tur pistte kalarak en az tur tamamlayan pilot oldu.

Standings in warm up laps

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Sezon öncesi testleri ile alakalı mücadele, sıralama turu gibi ifadeler kullanmanız bana çok saçma geldi. Bu testlerde atılan tur zamanlarının neredeyse hiç bir önemi yoktur atılan tur sayısı çok daha önemlidir. Tur süreleri ancak sezon öncesi son testin son günlerinde az da olsa bir şeyler ifade eder.

    1. Sezonda olduğu kadar olmasada bir mücadelenin var olduğunu düşündüğüm için bu şekilde yazdım ama daha uygun ifadeler varsa önerilere açığım 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu