Haberler

İstifa eden VW CEO’su 2014 yılında uyarılmış!




Volkswagen, dizel skandalını birkaç mühendisin üzerine attıysa da şirket içindeki notlar ve e-postalar, yöneticilerin bu durumdan haberdar olduğunu gösteriyor.

The Newyork Times gazetesinin incelediği belgelere göre, eski VW CEO’su Martin Winterkorn, VW’nin devlet kurumları tarafından suçlanabileceğini Mayıs 2014’de öğrenmiş. Winterkorn, daha önce yaptığı açıklamalarda bu sorunu skandal patlak vermeden kısa bir süre önce öğrendiğini söylemişti.

Hatta en ilginci, Nisan 2014’de yapılan şirket içi sunumda, emisyon probleminin basit bir yazılım güncellemesi ile halledilemeyeceğinin şirket çalışanlarıyla paylaşılması. Buna rağmen VW, araçları gönüllü olarak yazılım güncellemesi için çağırmıştı. California’da yapılan emisyon testleri, bu güncellemenin sorunu düzeltmediğini ortaya koydu.

Söylenenlere göre aralarında tartışan VW yöneticileri, bu sorunu inkar etmekten, sorunu kabul edip Amerika’da satılmış dizel araçları geri satın almaya kadar her şeyi konuşmuşlar.

VW’nin içinde çalışan kişilere göre bu belgeler bütün resmi göstermekten uzak ama VW’nin hissedarları ve yatırımcılara yalan söylemesi büyük problemler yaratabilir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu