Haberler

Küçük bir operasyon




Mercedes-Benz, makyajlı A-Serisi’ni Temmuz ayında yapılacak lansman ile tanıtacak.

Alman markanın en küçük üyesi konumundaki A-Serisi, geçtiğimiz günlerde tanıtılan makyajlı B-Serisi’ndeki gibi hafif bir operasyon geçirecek.  En büyük değişikliğin modelin en güçlü versiyonu  olan; 2 litre 4 silindirli turbo motora sahip A45 AMG’de yapılacağı açıklanırken, mevcut modelde kullanılan motorun gücü 360 BG’den 380 BG’e çıkartılmış. Elde edilen bu değerle birlikte en yakın rakibi olan RS3 Sportback’den 13 BG daha güçlü olan A45 AMG, bu sayede hot hatch sınıfının en güçlü modeli konumuna gelecek. Yapılan güç takviyesi ile birlikte 0’dan 100 km/s’lik hıza 4.5 sn’de çıkacağı açıklanan modelin maksimum hızı ise 250 km/s ile sınırlandırılmış.

LED iç ortam aydınlatmasıyla donatılacak olan A-Serisi, opsiyonel olarak; LED farlar, wi-fi destekli bilgi-eğlence sistemi ve geri görüş asistanı ile satın alınabilecek.

Belirttiğimiz üzere Temmuz ayında A-Serisi’nin tanıtımını yapmayı planlayan Mercedes-Benz, bir aksilik olmazsa makyajlı A-Serisi’ni Eylül ayında satışa sunacak.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Büyük ihtimalle nokta ledli olan gündüz farları c serisindeki gibi çizgi halinde olacak. Umarım yalıtımı biraz daha sıkı tutarlar. İlk A’da yalıtım çok iyi değil. Mercedes de BMW gibi makyajda arabanın makyajsız kasasına sahip olan sahiplerini pek üzmemek için hafif geçişler yapıyor. ( E serisi hariç) 🙂

  2. Modellerindeki kalite algısı ve saygı uyandıran yürüyen aksamları bir yana, yeni bir modelinde olası zayıflıkları kısa sürede gidermesiyle de marka büyüklüğünü açıkca belli ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu