Haberler

Ecclestone: “Formula 1’in gidişatı hiç iyi değil”




Bernie Ecclestone, Formula 1’in şu ana kadar en kötü dönemini yaşadığını dile getirdi. Ayrıca FIA başkanı Jean Todt için görevinden istifa etmesi gerektiğini söyledi.

İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan Formula 1’in patronu
“Şu anda ailemi Formula 1 yarışlarına götürmek için asla paramı harcamam.” dedi.

Ayrıca; “Yarışın sonucunu bildikten sonra gitmenin hiç bir anlamı yok… Lewis Hamilton muhtemelen aracını pole pozisyonuna koyacak ve yüksek ihtimalle de yarışı kazanacak… Mercedes takımının diğer aracı da podyumda olacak.” dedi.

Ecclestone, Formula 1 komisyonunu kartel olarak adlandırdı. İki büyük motor üreticisinin 2020’ye kadar kural değişikliği halinde veto etme haklarına sahipler.

“Bu tür şeyler genelde kartel olarak bilinir ve kartel yasa dışıdır. Biz kurallara aykırı bir şeyle devam ediyoruz. Her şeyin ötesinde bu rekabet dışı bir olay.”

Bernie Ecclestone; “Jean artık diplomat gibi davranmaya başladı.” diye açıklamasına ekledi.

“Yol güvenliği için çok iyi işler başardı. Ancak Formula 1’e olan ilgisi sadece FIA başkanı olmasından ibaret. Birleşmiş Milletler’deki çalışmalarını etkileyecek hiç bir olaya bakmıyor.”

“Diğer işlerine odaklanmalı ve Formula 1’deki görevini başkasına devretmeli.”

Formula 1’e heyecan katmak için Ecclestone şöyle bir yöntem belirtti; “Sıralamaları olduğu gibi bırakırım. En hızlı olana pole sayısı ilave edilir. Ancak pole pozisyonuna ve şampiyonadaki sırasına göre örneğin 10. sıradan başlangıcını yapabilir. Bunu nasıl uygulayabileceğimizi araştırıyoruz.”.

“Sıralamalarda 3. olan pilot, 7. ya da 8. sıradan başlangıcını yapabilir.”

“Bu yöntem gridi tamamen tersine çevirmekten daha makul görünüyor. Çünkü o şekilde izleyeceğiniz tek şey hızlı olan pilotun ilk turda yavaş olan bütün rakiplerini geçmesidir. Fakat bu yöntem ile hızları birbirine yakın olan pilotların rekabeti muhakkak artacaktır. Pilotların birbirini geçmesi kolay olmayacak.”

Burak Göktaş

1996 yılında sıcak bir Haziran günü Bursa'da açtım gözlerimi ilk kez. Babadan oğluna geçen bir otomobil tutkusuydu benimkisi ve katlanarak geldi bu güne kadar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. bunlara ek olarak motor hacimleri yeniden yükseltilmli ki bildiğim kadarıyla 2017 planlarında var. Çocukluğumu özlüyorum..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu