Haberler

Team Mobil 1 birinci, TEXXOFF şampiyon




2015 Türkiye Trial Şampiyonası 6. Ayak Yarışı, Beykoz Off Road Spor Kulübü (BEYOFF) tarafından Intercity İstanbul Park offroad alanında düzenlendi. Şimdiye kadar sadece pist yarışları ile bilinen Intercity İstanbul Park, 28-29 Kasım 2015 tarihlerinde, bu organizasyon ile kapılarını offroad yarışlarına da açmış oldu.

Zorlu hava şartları ve zor parkurlarda koşulan yarış izleyiciler için görsel bir şölen oluşturdu. Soğuk ve rüzgarlı havaya rağmen kalabalık izleyici grupları yarışmacıları yalnız bırakmadı.

28 Kasım Cumartesi günü koşulan etap, engelleri ve yoğun yağış sebebiyle hayli zorlu hale geldi. İlk gün, yarışmaya katılan 12 takımdan sadece 5 takım parkuru tamamlayabildi. Zorlu geçen ilk günün galipleri, Texoff,  Team Mobil1 ve Magnum Motorsport takımları oldu.

Yağışın kesilmesiyle mücadelenin daha da arttığı organizasyonun ikinci günü 11 takım start aldı. Çekişmeli geçen mücadelede 11. ve son sırada ve sırada parkura çıkan DOSD Offroad Team parkuru tamamlayan tek takım oldu.

Toplam 2 gün süren ve 2 etaptan oluşan yarışın genel klasmanı da sezon finaline yakışır şekilde oldu… 48 sporcu ve 24 araçtan oluşan 12 takımın zorlu mücadelesi sonunda, genel klasman birinciliği Ertan Uçar – Berat Atagün ve Hakan Çarker – Ayhan Ademoğlu’ndan oluşan Team Mobil 1 takımının oldu. Yarışın genel klasman ikinciliğini ise gün sonunda eşit puana ulaşan 3 takım paylaştı. Emirhan Kutlu – Ali Çapan ve Uğur Demirci – Samet Aygül’den oluşan Texoff, Erkan Kaynak – Cemafer Bulut ve Avni İnce – Ali Demirayak’tan oluşan DOSD Offroad Team ve Seda Özkutlu – Şahhaydar Argaç ve Adnan Ofluoğlu – Selçuk Akan’dan oluşan Aydoff Trial Team ikinciliğe ulaşan takımlar oldular.

Bu yarışın ardından 95 puana ulşan TEXOFF takımı 2015 Türkiye Trial Şampiyonluğu’na ulaşırken, 1 puan farkla Team Mobil 1 ikinciliği ve 83 puanla Teleferik Offroad Team de üçüncülüğü elde etti.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu