Haberler

İlk yeni Mercedes E-Sınıfı banttan indi




Daimler ilk 2016 Mercedes E-Sınıfı‘nın Sindelfingen, Almanya’daki üretim bandından indiğini duyurdu.

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Sindelfingen’de S-Sınıfı Cabriolet’in üretimine başlayan Alman üretici, bu kez aynı bantlardan yeni E-Sınıfını geçirecek. “Dünyanın en akıllı iş otomobili” olarak betimlenen model aynı zamanda “kazasız ve otonom sürüşe uzanan yolda önemli bir adım” cümlesiyle anılıyor.

Estate versiyonu dahil toplamda 13 milyondan fazla satış adedi ile Mercedes’in en çok satan modeli olan E-Sınıfı, bunun kutlanması için üretim tesisinde tüm 9 jenerasyon E-Sınıfı modelleri ile birlikte sergilendi. “Orjinal E-Sınıfı” olarak nitelendirilen W136 kasa kodlu 170 V modeli ise ilk sırada yer alıyordu.

W213 kasa kodlu yepyeni E-Sınıfı Sedan, gelecek aylarda Estate versiyonuna hatta dedikodulara göre Audi Allroad rakibi bir versiyona da kavuşacak ve bu modellerin tamamı aynı fabrikada üretilecek. İsmini daha önce duymamış olabilirsiniz ancak bu devasa üretim tesisinde yeni E-Sınıfı’nın yanı sıra CLS, CLS Shooting Brake, S-Sınıfı (Sedan, Coupe, Cabriolet), Mercedes-Maybach modelleri ve Mercedes-AMG GT üretiliyor. 25,000’den fazla çalışanı bulunan tesisin günlük üretim kapasitesi yaklaşık 200 araç seviyesinde.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu