Haberler

Audi’den otonom makam aracı A8




Hollywood yıldızı Daniel Brühl, Audi’nin desteğiyle düzenlenen Berlin Uluslararası Film Festivali’nin galasına, sürücüsüz A8 ile katıldı. Audi’nin sürücüsüz sürüş teknolojisi ile donatılan A8, Brühl ve kız arkadaşını otelinden aldı, Berlin trafiğinde yol aldıktan sonra, Berlin Palast’da, kırmızı halıya bıraktı.

Film galaları, ödül törenleri, resmi törenler gibi önemli davetlerde seçkin konuklar için serilen ve bugüne kadar birçok ilginç ve sıradışı olayın yaşandığı “Kırmızı Halı”, şimdi de teknolojik bir devrime de ev sahipliği yaptı. Bu kez Berlin Uluslararası Film Festivali Gala Gecesi için serilen Kırmızı Halıya, Alman Hollywood yıldızı Daniel Brühl, otonom makam aracıyla gelen ilk aktör oldu.

Audi’nin sürücüsüz sürüş teknolojisinin son örnekleri ile özel olarak geliştirilen bir A8 L W12 model otomobil, Brühl ve kız arkadaşını kaldığı otelden alarak, karmaşık Berlin trafiğinde sorunsuz bir şekilde yol aldıktan sonra Berlin Palast’taki Gala gecesine getirdi. Kırmızı Halı önüne park eden sürücüsüz Audi, Brühl kadar ilgi çekti. Daha önce sürücüsüz otomobilleri yarış pistinde ve otoyolda test eden Audi mühendisleri için, bu kez en önemli sınav, sürücüsüz A8’in, bir makam şoförü kullanırmış gibi yumuşak ve zarif bir şekilde Kırmızı Halıya girmesi oldu. Ve A8, bu sınavdan başarıyla geçmeyi bildi.

Audi’nin sürücüsüz sürüş teknolojisi ile donatılan A8’in arkasında, önünde, sağında ve solunda bulunan sensörler, 360 derece görüş sağlarken, öndeki ve arkadaki kameralar da otomobilin çevresiyle olan iletişimini sağlıyor. Yüksek çözünürlüklü 3D kamera da etrafındaki trafiği algılamasına yardımcı oluyor. Tüm bu teknoloji, otomobilin sürücüden bağımsız olarak hızlanmasını, fren yapmasını, şerit değiştirmesini ve önündeki araçları geçmesini sağlıyor.

Şerit değiştirme sırasında, otomobil önce kendi hızını çevresindeki araçların hızıyla karşılaştırıyor. Hız ve aradaki mesafenin uygun ve güvenli olduğu kararını alınca da şerit değişimi yapıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu