Haberler

MTM 802 beygirlik bir canavar yarattı




 

Dünyanın en güçlü sedanlarından biri olan S8, MTM tarafından yakışıklı bir üniformayla giydirilmiş olarak ve yüksek hız stabilitesini geliştiren aerodinamik kitle birlikte geliyor. Bahsedilen parçalar; karbon hava girişleri, yeni yan kapı eşikleri, karbon arka difüzör, yan ayna kapakları, arka spoiler ve bir ön spoilerdan oluşuyor. Aracın yol tutma mücadelesini verecek olan lastikler, 22 inçlik alaşım Bimoto jantları kaplayan, Michelin Pilot Super Sport(265/30 ZR) olacak ve tabiri caiz ise bu EF-SA-NE lastikleri durdurabilecek kudret, bu işi yapmak için özel olarak tasarlanan tam boy seramik frenlerden gelecek.

 

Hazır bahsetmişken biturbo V8 4 litrelik motorun yapabileceklerinden söz etmemek ayıp kaçar sanırım. Bu muazzam motor, 6.000 devirde 802 beygir (590 kW) üretme kapasitesine sahip ve 2.250-5.500 devir bandında 945 N/m tork üretmeye muktedir. Güç, 8 ileri otomatik şanzıman ile quattro (4 çeker sisteme) kanalize edilecek.

 

Araca eklenen bu karizmayla birlikte MTM tarafından geliştirilen Audi S8, 100 kilometreyi yalnızca 3.1 saniyede katedebiliyor ve 200 kilometreye ulaşması 10 saniyeden daha kısa sürüyor. MTM’in iddiasına göre aracın 0 km’den 300 km’ye çıkması da 30 saniyeden az bir zaman alıyor ve aracın maksimum sürati 350 km/s olarak belirlenmiş.

 

Cennetten inme diğer opsiyonlarında eklenmesiyle beraber MTM’in Audi S8’i Talladega R’ının maliyeti $242,962’i (€222,249.) buluyor. Bahsedilen güzellikler, RS versiyonlarda da kullanılan karbon kaplamalı ön spor koltukları, RS imzalı arka koltukları ve yine RS imzalı kapı panellerini içeriyor. Ek olarak bahsedilen kit, karbon ön ızgaraları da içeriyor ve müşteri, istemesi durumunda karbon bir motor kaputu da sipariş edebiliyor.

Araç Salı günü 2016 Cenevre Motor Fuarı’nda görücüye çıkacak. Sahne ışıklarını MTM’in $217,514’lük(€199,143.) fiyat etiketiyle -tanrım sen bizi koru- piyasaya sunacağı VW Amarok’ın V8 Passion Desert versiyonuyla paylaşacak.

 

 

MTM (Motoren Technik Mayer): Audi dışındaki markalarla da çalışan performans geliştirici bir modifiye şirketi.

 

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bu makinenin ilk versiyonu 760 ps ti. O bile ef sa ne idi ama bu çok daha ayrı birşey olmuş. Özellikle döküm rs6 tamponları..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu