Haberler

MTM, RS3’ün sınırlarını zorluyor




Pek çok Alman modifiye firması gibi mühendisliğin doruklarında gezerek takdire şayan otomobillere imzasını atmayı başaran MTM, Audi fanlarının ağzına bir parmak bal daha çaldı.

2015 yılında tanıttığı 435 BG gücündeki RS3‘le yetinmeyip elindeki en büyük kozu masaya süren MTM, RS3’e uyguladığı stage 2 kit ile birlikte modelin gücünü 502 BG’e yükseltirken maksimum tork değerini de 650 Nm’ye çıkarmış.

Yapılan bu güç takviyesiyle birlikte 0-100 km/sa hızlanmasını 3.6 sn’de tamamlayan RS3 R, 0’dan 200 km/sa’lik hıza çıkmak içinse sadece 13.1 sn’ye ihtiyaç duyuyor.

RS3 R’ın motoruna yaptığı dopinge ek olarak performans süspansiyon, paslanmaz çelik egzoz sistemi ve karbon fiberden imal edilmiş aerodinamik gövde parçaları kullanan MTM, ayrıca otomobilin fren sistemini de güçlendirmiş.

19 inç’lik Nardo Edition jantlar ve Michelin Pilot Super Sport lastiklerle donatılan MTM RS3 R, ayrıca RS6’da gördüğümüz bal peteği desenli koltuklara ve kapı döşemelerine de sahip olacak.

MTM, Audi RS3 R’ın fiyatını 94,396€ olarak belirlerken modeli Sali günü başlayacak olan Cenevre Motor Show’da görücüye çıkaracak.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu