Haberler

Pilli canavar Chevrolet Colorado




General Motors ve Amerikan Ordusu Tank Otomotiv Araştırma, Geliştirme ve Mühendislik Merkezi (TARDEC), elektrikli bir Chevrolet Colorado yapmak için güçlerini birleştirdi.

Araç askeri uygulamalarda aracın fizibilitesini test etmek için dizayn edilmiş, bununla beraber bu model yoğun bir modifiye yapıldıktan sonra 12 ay süreyle askeriyenin yoğun günlük kullanımına tabi tutulacak.

Aracın detaylarını ilerleyen günlerde öğreneceğiz fakat resimden yola çıkarak aracın ince led farlara sahip yeni ön yüze, gözden geçirilmiş ızgaralara ve kırmızıyla çerçevelenmiş büyük sis farlarına sahip olacağı düşünülmektedir.

Askeriyenin elektrikli araçlarla ilgilenmesi insana garip ve şaşırtıcı gelebilir ama aslında çevre dostu olmanın yanı sıra elektrikli araçların çok sayıda avantajları bulunmakta. Mesela, aracın elektrik üretme ve son derece sessiz olma becerisi avantajlarından bazıları. Ayrıca elektrikli Colorado off-road durumunda kullanışlı olan yüksek alt-uç tork sistemine sahip olacak.

TARDEC Direktörü Paul Rogers’un açıkladığı gibi ‘elektrikli araçlar çok sessiz, izciler ve özel operatörler için bulunmaz kumaş adeta’.

Bu aracın kamyonet versiyonunu görmek için beklememelisiniz, farklı motor seçenekleriyle Colorado sipariş edebilirsiniz.

Farklı motor seçenekleri ise:

  • 2.5 litrelik 4 silindirli motor 200 beygir güce ve 259 nm tork
  • 3.6 litrelik v6 motor 305 beygir güce ve 365 nm tork
  • 2.8 litrelik turbo dizel motor 181 beygir güç ve 500 nm tork

semih tasbas

Odtü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde okuyorum. Arabalara merakım ilkokulda arabaları beyaz kağıda çizerek başladı ve bu günlere kadar geldi.

İlgili Makaleler

3 Yorum

    1. Vallahi ben de kafaya takar gibi oldum ama sonra Amerikali yaptimi boylesini yapar deyip konuyu kendi adima kapattim. 8lt 181bg en son 1930’larda felan yapilmistir herhalde 🙂

  1. Arkadaşlar kusura bakmayın metni yazarken başlarındaki sayılar silinmiş şimdi farkediyorum

    2.5
    3.6
    2.8 olması lazım
    ilk haberim olduğu için mazur görün 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu