Haberler

Volkswagen: Formula 1’e girmek için çok erken!




Formula 1’de geçtiğimiz sezon Red Bull ve Renault’un ayrılığın kıyısına gelmesinin ardından gözler Volkswagen’e çevrilmişti. Neredeyse her yıl F1’e gireceği hakkında söylentiler yayılan Alman otomotiv devi bu sefer de iddiaları reddetti, fakat arada açık bir kapı bıraktı.

Autocar dergisinin Volkswagen’in motor sporları direktörü Wolfgang Durheimer ile yaptığı bir röportajda bu konu ile ilgili bir soru yönetildi. Durheimer, Volkswagen AG’nin pek çok motorsporuna destek verdiğini fakat Formula 1’e giriş konusunda şu anda belirsiz bir durum söz konusu olduğunu ifade etti. 2017’den itibaren devreye girecek yeni kuralları takip ettiklerini belirten Durheimer, bu kurallar netleşmeden herhangi bir tahminin söz konusu olamayacağını belirtti.

Wolfgang Durheimer; “Açıkça söylemek gerekirse Formula 1’de bir takım oluşturmamız için üzerimizde yoğun bir baskı var, fakat şu anda bu durumun getireceği yatırımları ön görebilmemiz mümkün değil. 2017’de pek çok kuralın değişmesi söz konusu ve bu kurallar netleşmeden harekete geçmemiz rasyonel bir davranış olmayacaktır. Kuralların ne kadar işlenebilir olduğunu görmek için en az 5 yıllık bir zaman dilimine ihtiyaç var.” sözleriyle dev şirketin yeni kuralları beklediğini açıkça belirtti.

 

Bu yıl Renault ile motor anlaşmasını sonlandıran Red Bull, Volkswagen ile motor tedariği konusunda görüşmeler yaptığını açıklamıştı. Takım herhangi bir motor tedarikçisiyle anlaşma sağlayamayınca Tag Heuer’in isim haklarını satın aldığı Renault motoruyla yarışmaya karar vermişti.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Hep merak etmişimdir Volkswagen gibi bir marka neden F1 girmiyor. F1’de Mercedes’in yakaladığı başarıyı ne BMW nede Toyota yakalayamadı ve çekilmek zorunda kaldılar. Bir de şöyle düşünüyorum Volkswagen F1 girerse havasından yanından bile geçilmez Volkswagen fanatiklerinin. “F1 araçlarında kullanılan parçalar benim Volkswagen’imde de mevcut” gibi cümleler piyasaya düşer

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu