FeaturedHaberler

Fiat 124 Spider, Abarth kostümüyle karşımızda




Abarth, Fiat 124 Spider’ın ateşli versiyonunu bir ralli versiyonuyla birlikte Cenevre’de tanıttı.

Mazda MX-5 Miata’nın İtalyan versiyonu olarak tanımlayabileceğimiz 124 Spider, Abarth versiyonuyla çok daha sportif bir görünüme kavuşmuş. Tabii ki yalnızca görünümden ibaret olmayan bu paket, otomobilin kalbinde de bir dizi geliştirmeye işaret ediyor. Abarth mühendisleri, zaten temelinde hafif olan modeli daha da hafifletilmek üzere mesai harcamış. İç mekanda iki tonlu siyah beyaz döşemeler, kırmızı dikişlerle süslenmiş. Kırmızı detaylar dış görünümde de ön tampon, fren kaliperleri ve yan ayna kapaklarında karşımıza çıkıyor.

Standart versiyona kıyasla daha agresif bir görünüme sahip model, daha geniş hava girişlerine sahip tamponları, ek hava giriş çıkışları ve dört çıkışlı egzoz sistemiyle çok daha kaslı ve sportif görünüyor. Önde alüminyum kaliperlere sahip Brembo fren sistemi, 17 inç büyüklüğündeki siyah renkli jantların arkasında gizleniyor.

Gücünü 1.4 litrelik benzinli MultiAir motordan alacak model 170 HP (litre başına 124 HP) maksimum güç ve 250 Nm maksimum tork değerlerine sahip. Elde edilen bu güç standart 6 ileri manuel ya da opsiyonel sıralı şanzıman ile yola iletiliyor. Abarth 124 Spider, bu sayede 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanmasını 6.8 saniyede tamamlayarak 230 km/h (143 mph) maksimum hıza çıkabiliyor.

Abarth-124-4

Standart olarak “Record Monza” egzoz sistemiyle gelen model, Abarth’ın deyimiyle “güzel bir hırıltı sesi”ne sahip. Ayrıca modelin mekanik limitli kaydırmalı diferansiyele sahip olduğunu da belirtelim. Ön ve arka tekerleklere 50/50 oranında dağıtılan yalnızca 1,060 kg’luk (2,337 lbs) ağırlığa ve 6.2 kg/HP ağırlık/güç oranına sahip otomobil, tüm bu anlattıklarımızla adeta rüyaları süsleyen küçük ama eğlenceli bir paket sunuyor.

Gelelim üzücü kısma… Abart 124 Spider, Eylül ayında 40,000 €’luk fiyat etiketiyle Avrupa’da satışa sunulacak.

Abarth, ayrıca 124 Spider’ın bir ralli versiyonunu da görücüye çıkardı. Ancak bu modelin teknik detaylarına ulaşmak için biraz daha beklememiz gerekiyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu