Haberler

MTM minibüse de sardı




MTM, Transporter T6 için hazırladığı paketle ABT’nin modifiyeli Transporter’ını Cenevre’de yalnız bırakmayacak. T6 E-Motion adı verilen model, ABT’ninkinden biraz daha ilgi çekici. Bunun sebebi ise arka aksın elektrik motorlarıyla donatılmış olması. Toplamda 30 kW-42 HP güce sahip 2 adet elektrik motorunun eklenmesiyle tork konusunda bir problemi olmayan 2 litrelik BiTDI’la birleşince ortaya tabiri caizse tork manyağı bir Transporter çıkmış.

BiTDI motorla da uğraşan MTM, motordan 240 HP güç almayı başarmış. 7 ileri S-tronic şanzıman ile gücünü yere ileten otomobil, benzinli motor ve elektrik motorları ile toplamda 282 HP güç ve aracın torkuyla ilgili yukarıda yaptığımız tanımı destekleyen 1100 Nm torka sahip.

Bu ekstra güçle VW T6, 0-100 hızlanmasını 8.2 saniyede tamamlarken maksimum 215 km/s hıza ulaşabilecek. Michelin lastiklerle sarılı 20 inç Bimoto jantların kullanıldığı bu devi efektif bir şekilde durdurabilmek için MTM, 6 pistonlu kaliperlere sahip Brembo performans fren sistemini tercih etmiş.

MTM’in bu T6 için istediği fiyat 51.920 Euro olarak belirlenmiş. Bu fiyata donör T6, garanti, vergiler ve işçilik dahil. VW T6 E-Motion, Cenevre Otomobil Fuarı’nda 802 HP’lik Audi S8 Talladega R ve VW Amarok V8 Passion Desert modelleriyle birlikte sahnede olacak.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu